REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

MadamSugarfree: »Tito je bil tudi pobudnik gibanja neodvisnih, alternative v odgovoru na hladno vojno«

MadamSugarfree: »Tito je bil tudi pobudnik gibanja neodvisnih, alternative v odgovoru na hladno vojno«Tito se smeji zadnji?

Po 4. maju, dnevu, ko je pred 39 leti umrl zadnji predsednik SFR Jugoslavije Josip Broz Tito se je ponovno razplamtela razprava o njegovi vlogi.

MadamSugarfree je opozorila, da je bil Tito, ki je za nekatere »usrani komunistični pezde« istočasno tudi pobudnik gibanja neodvisnih,(dejansko:neuvrščenih), alternative v odgovoru na hladno vojno.

Opozorila je tudi, da je tudi njegov pogreb dokaz, kako pomembna osebnost 20. stoletja je bil.

Na njegovemu pogrebu so se namreč zbrali »predstavniki 120 vlad/držav iz vsega sveta. Demokrati, diktatorji, liberalci in socialisti« in dodala, da je »tudi to nekaj.«

Mnogi se s tem niso strinjali:

Da Tita marsikje ne marajo, kaže tudi freska iz neke cerkve v Črni gori, kjer je Marx, skupaj s Titom in Engelsom, na podobi dobesedno - poslan v »pekel.«

Vendar pa zgodovinski posnetki stotisočev, ki so v nekdanji Jugoslaviji žalovali ob smrti Josipa Broza in pogled tujih medijev na Tita najbolje govorijo sami zase in dokazujejo, da je bil res predvsem velik državnik z velikim vplivom v svetu:

Delite članek