REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Norveški politolog razkriva, kako laži zahodnih medijev in politikov uničujejo Ukrajino in kriminalizirajo mirovništvo

Norveški politolog razkriva, kako laži zahodnih medijev in politikov uničujejo Ukrajino in kriminalizirajo mirovništvoSlovenski mediji pomagajo uničevati Ukrajino s svojim zavajanjem: Petra Marc v akciji Vir: RTVSLO

V vsaki vojni je prva žrtev resnica.

Toda v posredniški vojni ZDA proti Rusiji, ki se vodi v Ukrajini je propaganda zahoda do te mere zameglila resnično dogajanje, vzroke vojne in cilje vpletenih strani, da je to privedlo do še veliko večjega števila žrtev in uničenja.

Kako se to še zmeraj dogaja razkriva norveški politolog Glenn Diesen, ki s tem prst obtožbe uperja tudi proti večini osrednjih zahodnih medijev in politikov.

In med njih spadajo tudi skoraj vsi slovenski.

Neporočana resničnost je, da je bila ukrajinska vojska uničena, medtem ko je Rusija zgradila močno vojsko. Zdaj, ko je ukrajinska vojska na prelomni točki, je Rusija začela osvajati ozemlje z veliko manjšim odporom.

O tem, kako zavajajo, potvarjajo, neobjektivno poročajo, zamolčujejo pomembna dejstva in brez preverjanja javnosti prodajajo samo eno in zavajajočo plat zgodbe in v to vpletajo celo avtorje romanov smo doslej poročali in komentirali že velikokrat. 

Celo svojim dolgoletnim sodelavcem, kadar ti poročajo o neprijetnih resnicah, preprosto prekinejo pogodbe.

Seveda pa gre za predvsem evropski in tudi svetovni fenomen.

V članku  »Vojna izčrpavanja in nepoštena vojna propaganda« Glenn Diesen piše tako:

»V vojni izčrpavanja je nasprotnikova vojska uničena, preden zavzame ozemlje.  Napad na dobro utrjene položaje povzroči veliko število žrtev, kar spodkopava glavni cilj ugodnih stopenj izčrpavanja v primerjavi z nasprotnikom.

Mediji, ki se osredotočajo na pripovedi, so konflikt označili za "stagnacijo", saj so se frontne črte premikale zelo počasi, in se pretvarjali, da je ukrajinskih žrtev zelo malo. 

Mastnak in Dnevnik
Ker je opozarjal na pravo ozadje vojne je Tomaž Mastnak v ljubljanskem Dnevniku po odločitvi Mirana Lesjaka ostal brez kolumne.

Ta prevara je bila namerna, da bi prodali iluzijo, da lahko Ukrajina zmaga, kot pogoj za ohranitev javne podpore na Zahodu za nadaljevanje vojne.

Podobno kot v Afganistanu so se poslušni mediji zavezali naraciji. 

Neporočana resničnost je, da je bila ukrajinska vojska uničena, medtem ko je Rusija zgradila močno vojsko. 

Mediji, ki se osredotočajo na pripovedi, so konflikt označili za "stagnacijo", saj so se frontne črte premikale zelo počasi, in se pretvarjali, da je ukrajinskih žrtev zelo malo. Ta prevara je bila namerna, da bi prodali iluzijo, da lahko Ukrajina zmaga, kot pogoj za ohranitev javne podpore na Zahodu za nadaljevanje vojne.

Zdaj, ko je ukrajinska vojska na prelomni točki, je Rusija začela osvajati ozemlje z veliko manjšim odporom.

Kako lahko končamo vojno?  Obstaja ogromno dokazov, da Rusija meni, da je Natov vdor v Ukrajino eksistencialna grožnja. 

Ker se Nato noče pogajati o ponovni vzpostavitvi nevtralnosti Ukrajine, ki je bila izgubljena februarja 2014, je za Moskvo osvojitev ozemlja edina rešitev.

Vendar pa mediji sramotijo ​​vsakogar, ki priznava to resničnost, tako da jih obsojajo, da "nosijo vodo za Putina", saj menda "legitimizirajo" ali "podpirajo" rusko invazijo. 

Tisti, ki pozivajo k mirovnim pogajanjem, so blateni kot izdajalci, medtem ko lahko vojni propagandisti trdijo, da »stojijo ob Ukrajini«, medtem ko se njihovi ukrajinski zastopniki borijo in umirajo v vojni, ki je ni mogoče dobiti.

Pozivi k pogajanjem so zavrnjeni, saj je nesprejemljiva predaja ukrajinskega ozemlja, kar bi opogumilo Rusijo za podobna osvajanja. 

V resnici je to postalo ozemeljski konflikt šele potem, ko so bila pogajanja o ponovni vzpostavitvi nevtralnosti Ukrajine zavrnjena. 

Tudi vojna vstopa v novo fazo, saj se žrtve dramatično povečajo, ko se frontne črte zrušijo in se mora vojska umakniti. Rusija zdaj prebija vse fronte in Ukrajino bo kmalu udarila močna ruska pest. 

Nato ni hotel sprejeti nevtralne Ukrajine med letoma 1991 in 2014, ko je približno le 20 odstotkov Ukrajincev želelo članstvo v Natu in so vedeli, da je to rdeča črta za Rusijo. 

Nato je 7 let spodkopaval sporazum iz Minska, čeprav je napovedal, da je to edina miroljubna pot za rešitev konflikta. 

Pogajanja z Rusijo so bila leta 2021 zavrnjena, čeprav sta ZDA in Nato priznala, da bo Rusija vdrla, če Nato ne bo prenehal s svojimi prizadevanji za širitev. 

V Istanbulskem mirovnem sporazumu aprila 2022 se je Rusija strinjala, da bo umaknila vse svoje enote iz Donbasa, če bo Ukrajina obnovila svojo nevtralnost, čeprav sta ZDA in Združeno kraljestvo sabotirali sporazum. 

Vendar pa politično-medijske elite vztrajajo, da je ozemeljski spor prej vir kot posledica konflikta Nato-Rusija.

Ervin Hladnik Milharčič v ljubljanskem Dnevniku uspešno prodaja ameriške laži, garnirane s kančkom evropskega lokalpatriotizma, zavite v celofan navidezne skrbi za spoštovanje mednarodnega prava in s pridihom herojskega boja za evropski lebensraum. Ob Mastnakovi izgubi kolumne je molčal. Vir: Posnetek zaslona 

Rezultat?  Ukrajina vsak dan izgubi ozemlje in grozljivo količino ljudi. 

Tudi vojna vstopa v novo fazo, saj se žrtve dramatično povečajo, ko se frontne črte zrušijo in se mora vojska umakniti. 

Rusija zdaj prebija vse fronte in Ukrajino bo kmalu udarila močna ruska pest. 

V vsaki vojni je poziv k miru obsojen kot podpora nasprotniku, medtem ko je treba lojalnost in domoljubje znotraj skupine izraziti kot navdušenje za vojno. 

Pa vendar so politično-medijske elite, ki domnevno »podpirajo Ukrajino«, kriminalizirale diplomacijo in pogajanja. 

Madžarsko, ki predseduje Svetu EU, EU celo kaznuje, ker se preprosto ukvarja z diplomacijo z Ukrajino, Rusijo in Kitajsko, da bi končala vojno.

V vsaki vojni je poziv k miru obsojen kot podpora nasprotniku, medtem ko je treba lojalnost in domoljubje znotraj skupine izraziti kot navdušenje za vojno. 

Po vsaki vojni tudi priznavamo, da je bila vojna pripoved polna laži in verjamemo, da smo se naučili pomembne lekcije za naslednjo vojno.«

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek