REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Delo: »Če prebirate statistične podatke, trdnih dokazov o deindustrializaciji Nemčije ne boste našli«

Delo: »Če prebirate statistične podatke, trdnih dokazov o deindustrializaciji Nemčije ne boste našli«Če prebirate statistične podatke, trdnih dokazov o deindustrializaciji Nemčije ne boste našli. Delež industrije v BDP že vrsto let ostaja stabilen, okoli 22 odstotkov, poroča Delo. Mar res? Vir: Posnetek zaslona

»Če prebirate statistične podatke, trdnih dokazov o deindustrializaciji Nemčije ne boste našli. Delež industrije v BDP že vrsto let ostaja stabilen, okoli 22 odstotkov. Se torej moramo bati za Nemčijo kot industrijsko državo ali ne?

'Vem, da želite odgovor, a vam ga ne morem dati. Zgodovina nas uči, da ima Nemčija možnosti za uspešen industrijski razvoj in da zna uspešno prebroditi krize. Menim, da bi lahko iz te krize prišla celo močnejša, konkurenčnejša, kot je v krizo vstopila. Res pa je, da politika še ni dojela, v kako pomembnem trenutku smo se znašli,' pojasnjuje Martin Gornig z nemškega inštituta za ekonomske raziskave DIW

Omenjeni odstavek je iz sestavka, ki so ga v Delu spisali Nejc Gole, Maja Grgič, Barbara Zimic in Peter Žerjavič.

Kdo je zapisal stavek o pomanjkanju trdnih dokazov o pojavu, ki ga razkrivajo tudi spodnji grafi je pravzaprav vseeno.

Vir: Posnetek zaslona

Očitno je, da gre za neresnico.

Tudi matematično zadeva ni prepričljiva.

Če država postopoma propada in ima vse manjši BDP v vseh sektorjih, obenem pa je v njem vsako leto manj tudi industrijske proizvodnje, čeprav delež industrije v tej propadajoči državi proporcionano ostaja vedno enak - ali bi to še vedno pomenilo, da deindustrializacije - ni?

Gre seveda za absurdno logiko, skregano z razumom.

Toda ne glede na obilje podatkov o deindustrializaciji Nemčije smo seveda prepričani, da portal Oštro, ki se sicer po nalogu svojih financijerjev loteva raznih razkrinkavanj (in vohuni tudi za rusko lastnino v Sloveniji! tega absurdnega stavka ne bo preverjal.

Oni namreč preverjajo samo tiste, ki razkrivajo drugačne resnice od obče sprejetih in zapovedanih.

Vsakodnevne laži v osrednjih medijih verjetno smatrajo za koristne neresnice.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek