REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Bizarno: Elon Musk je »finančno nelikviden«

Bizarno: Elon Musk je »finančno nelikviden«Musk - marihuana

Ustanovitelj Tesle, ki ob proizvodnji električnih avtomobilov pravkar uspešno gradi nove in še večje rakete, ki bodo človeka lahko ponesle vse do Marsa, se je znašel sredi neprijetnega sodnega procesa.

Mož, ki ga je na Twitterju lani Elon Musk označil za »pedo fanta« - ga namreč toži.

Zadeva je precej bizarna. Vernon Unsworth je namreč kritiziral Elona Muska, ki je predlagal reševanje fantov, ki so bili ujeti v votlini na Tajskem, s pomočjo mini-podmornice.

Muska je kritika razjezila.

Kot je pozneje priznal sam, je najel preiskovalca z nalogo, da poišče »umazanijo« o Unsworthu in zato je Musk uporabil žaljivke – očitno brez podlage.

»Jaz sem je**i idiot,« je nato svojo napako prostodušno priznal Elon Musk.

"Jaz sem je**i idiot," je prostodušno svojo napako priznal Elon Musk.

Za zgrešeno raziskavo o Unsworthu naj bi najetemu preiskovalcu plačal celo 52.000 dolarjev, ne da bi pred tem ocenil kredibilnost raziskovalca, poroča Guardian.

Sojenje se bo nadaljevalo v začetku decembra.

Zanimivo pa je, da je v svoji pripravljalni vlogi na sodišču Elon Musk zatrdil, da je »finančno nelikviden«.

To dejstvo so izpostavili odvetniki Unswortha.

Gre za »pričanje pod prisego«.

Omenjena izjava se zdi še posebej bizarna glede na to, kolikšno bogastvo Elon Musk poseduje.

V tem trenutku na bi bila njegova imovina vredna 23,6 milijard dolarjev pri čemer večina tega bogastva izvira iz delnic podjetja SpaceX (vrednih 14,6 milijard dolarjev) in Tesle ( vrednih 8,8 milijard dolarjev).

Ob tem pa ima Elon Musk še nekaj drugih podjetij, na primer Boring Company in podobne …

Toda očitno je, da Musk večine svojega denarja  - nima na voljo.

»Gospod Musk je pojasnil, da je večina njegove neto vrednosti vsebovane v njegovih podjetjih. In seveda odvetnike gospoda Unswortha zanima samo to, saj celoten primer ni nič drugega kot poskus grabežljivega prisvajanja,« je ocenil Alex Spiro, odvetnik Elona Muska v izjavi za Business Insider.

Delite članek