REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Elon Musk se je ponorčeval iz Jeffa Bezosa in njegov raketoplan imenoval »modra moda«

Elon Musk se je ponorčeval iz Jeffa Bezosa in njegov raketoplan imenoval »modra moda«Musk in marihuana

Najbogatejši človek na svetu, lastnik Amazona Jeff Bezos, bi rad v petih letih koloniziral tudi Zemljin satelit.

Njegovo podjetje Blue Origin namerava po njegovih besedah prve turiste na Luno popeljati že leta 2024. Na Luni želijo zgraditi tudi postojanko za svoje potnike.

Bezos in Modri Mesec

Ta cilj je podjetje objavilo ob četrtkovi predstavitvi novega raketoplana Blue Moon, vesoljskega plovila brez posadke, ki bo lahko na Luno naenkrat odpeljalo tovor, težak do 6,5 tone, in omogočilo izgradnjo baze za bodoče človeške odprave.

Podjetje to tehnologijo po Bezosovih besedah razvija že tri leta. Pri tem bo 21. julija minilo že 50 let od takrat, ko je človek prvič stopil na Luno.

Kmalu zatem se je sicer oglasil Elon Musk, ki s podjetjem SpaceX Bezosu konkurira s svojimi vesoljskimi projekti. Pri tem se je precej zlobno pošalil z Bezosom.

Objavil je sliko z pripisom »Blue Balls« namesto originalnega imena raketoplana – kar pomeni »modra moda.«

Zapisal je tudi, da naj se Jeff neha »zafrkavati.«

Modra jajca - tvit Elona Muska

Iz fotografije je namreč izbrisal »moon« in dopisal »balls«. »Blue balls« v angleščini pomeni stanje, ko moški že dolgo ni spolno občeval.

Blue balls" v angleščini pomeni stanje, ko moški že dolgo ni spolno občeval.

Elon Musk iz SpaceX-a je sicer Bezosovo predstavitev pozdravil in sporočil, da konkurenca na koncu koristi vsem.

Predsednik uprave Tesle je bil zaradi svojega tvita nato kritiziran. Vendar ne gre za edini zapis, s katerim se je Musk »spravil« na Bezosa.

Prejšnji mesec je Amazon napovedal izstrelitev več kot 3000 satelitov, da bi tako prinesli internetne povezave v območja, ki nimajo infrastrukture, potrebne za vzpostavitev interneta.

Kmalu zatem je Elon Musk Bezosa obtožil, da »krade« njegove zamisli, saj je SpaceX enak svoj projekt predstavil že leta 2018.

Delite članek