REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

V Italiji pripravljajo naslednika Alitalie, v Sloveniji Adrio Airways brez naslednika razprodali za nič

V Italiji pripravljajo naslednika Alitalie, v Sloveniji Adrio Airways brez naslednika razprodali za ničAlitalia in Adria Airways. Vir: Twitter

Italijanska vlada se pripravlja na lansiranje novega letalskega prevoznika, saj je prejšnji – Alitalia – že skoraj bankrotiral v začetku leta, približno tedaj, ko je šla v stečaj tudi »slovenska« Adria Airways.

 Ob tem ne bo šlo za »nizkocenovnega« prevoznika, pač pa za pravo nacionalno transportno podjetje.

Toda za razliko od slovenskih vlad, ki vse povrsti mencajo in najdejo denar za vse mogoče, le za povezave Slovenije s svetom ne, je italijansko ministrstvo za transport že podpisalo dekret o ustanovitvi novega letalskega prevoznika.

V uradnih dokumentih se za sedaj omenja zgolj ime Newco, formalno ime pa bi lahko bilo tudi ITA.

Alitalia je bila deležna državne pomoči že od leta 2017 naprej, ko se je podjetje znašlo pred bankrotom.

Od tedaj naprej so se vrstili nepričakovani investitorji in vedno nove težave v poslovanju.

Letalo Alitalia Vir: Alitalia
Bo letalski prevoznik Alitalia kmalu preteklost? Vir: Alitalia

Zadnji konzorcij se je za reševanje podjetja prenehal zanimati spomladi.

»Z vlado, ki je prevzela nadzor je bila rekonstrukcija letalske družbe, da bi oblikovali novo, konkurenčno letalsko družbo postala edina možnost. Sedaj je vlada dala tudi ime letalskemu podjetju, ki bo nov letalski prevoznik – Newco,« poroča Simple Flying.

Transportna ministrica Paola De Micheli, ki je podpisala dekret je dejala, da je rojen »nacionalni prevoznik, ki bo igral vodilno vlogo na evropskem in mednarodnem trgu.«

Novo ime in identiteta pa naj bi predstavljala »jasno prekinitev« z nekdanjo Alitalio.

Ob trditvah, da se to »ne splača« pa tudi primer Italije nazorno kaže, da imajo tam očitno drugačno računico. Če si upajo lansirati letalskega prevoznika v tako zaostrenih pogojih na trgu, morajo res imeti zelo trdne razloge.

Sedaj že potekajo pogajanja med upravnim odborom družbe ter delavskimi sindikati, medtem pa stara Alitalia še vedno leti.

Nov letalski prevoznik naj bi poletel v začetku leta 2021.

Vendar ga zaradi koronavirusa in upada poletov ter potovanj po vsem svetu čakajo težki časi.

Počivalšek in Adria Airways
Minister Zdravko Počivalšek je še v Šarčevi vladi zagovarjal ustanovitev novega letalskega prevoznika, v novi vladi pa je o tej temi - kljub menda bajnemu izkupičku pogajanj o proračunu EU v Bruslju - popolnoma umolknil. Vir: Twitter

 Ob tem ne bo šlo za »nizkocenovnega« prevoznika, pač pa za pravo nacionalno transportno podjetje.

V kako težkih pogojih je italijanska vlada lansirala novega letalskega prevoznika kaže tudi dejstvo, da je v začetku leta bankrotiralo tudi drugo največje italijansko letalsko podjetje Air Italy.

Tedaj je brez dela ostalo 1200 delavcev.

Poleg povezav s Sardinijo je razvila še linije v Severno Ameriko in Indijo.

Družbo, ki je s trinajstimi letali prepeljala po 2,4 milijona potnikov na leto, je močno prizadela lanska prizemljitev treh boeingov 737 Max.

Tudi v Sloveniji je bilo veliko opozoril, da bo država brez lastnega nacionalnega prevoznika ostala odrezana od številnih središč sveta.

Analize so tudi pokazale, da bi nacionalni prevoznik, ki bi celo prinašal majhno izgubo, imel izjemno pozitivne učinke za nacionalno gospodarstvo, vendar so vse slovenske vlade ostale neme na predloge pilotov, turističnih delavcev in gospodarstvenikov.

Air Slovenia
Ena od idejnih rešitev simbola novega slovenskega avioprevoznika. Vir: Twitter

Alitalia na primer »stane« državo okoli milijon evrov letno, toda istočasno državi tudi zelo koristi.

Države, ki so imele letalske prevoznike, so tudi epidemijo koronavirusa pričakale bolje pripravljene. Poceni in hitro so lahko nabavljale zaščitno opremo, Slovenija pa je bila prepuščena tujim prevoznikom ter oderuhom - domačim in tujim.

Države, ki so imele letalske prevoznike, so tudi epidemijo koronavirusa pričakale bolje pripravljene.

Poceni in hitro so lahko nabavljale zaščitno opremo, Slovenija pa je bila prepuščena tujim prevoznikom ter oderuhom - domačim in tujim.

Toda v Sloveniji tudi sedanja vlada, ki se hvali z večmilijardnim izkupičkom pogajanj v Bruslju v svojih načrtih nikjer ne omenja novega letalskega prevoznika, čeprav je celo še v Šarčevi vladi večni gospodarski minister Zdravko Počivalšek »navijal« za to možnost.

Spomnimo, te dni je minilo leto dni od propada Adrie Airways.

Nekateri so se spomnili njenih obetavnih začetkov ...

Toda vse slovenske vlade so, z zavračanjem pomoči Adrii Airways, v resnici pomagale, da edini domači letalski prevoznik strmoglavi h klavrnemu koncu.

Kar je bil hud udarec - poleg pandemije Covid-19 - tudi za turizem.

Adriina letala medtem že letijo za druge letalske prevoznike.

Dva sta tako pravkar pristala na beograjsko letališče Nikola Tesla; v prihodnje bodo del flote srbskega prevoznika Air Serbia.

Ob trditvah Počivalška in drugih domačih strokovnjakov, češ da se zagon novega nacionalnega letalskega prevoznika »ne splača«, pa tudi primer Italije nazorno kaže, da imajo tam očitno drugačno računico.

Če si upajo lansirati letalskega prevoznika v tako zaostrenih pogojih na trgu, morajo res imeti zelo trdne razloge.

Le kako je mogoče, da je v Sloveniji – vse drugače in da »Air Slovenie« še vedno ni na nebu?

Delite članek