REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

POZOR: Cestno podjetje je nastavilo smrtno past za motoriste

POZOR: Cestno podjetje je nastavilo smrtno past za motoristeVIR: Bojan Črnologar

Zelo pozdravljam vzdrževanje cest in to ne le krpanje lukenj, temveč kompletne preplastitve. Tako konkretno, kot so se lotili ceste od Logatca do Planine in preko znamenitih planinskih rid. Vse lepo in prav, pohvalno, AMPAK! Cesta po dolini preplastena, manjkajo le še cestne talne označbe. Cesta, ki pa zapušča Planino in se prične dvigovati v ride, pa je preplastena in prav tako, če ni porisana, je pa POSUTA S PESKOM!! In to namerno, kot to počnejo pozimi, ko trosijo pesek po zaledenelem cestišču. Vzorec potresenega peska je pač strojen in tega se ne da zanikati.

Past za motoriste
VIR: Bojan Črnologar, bivši urednik in testni voznik revije Motorist, ki hudičevo dobro ve, kaj so motocikli
Zdrs motocikla zaradi neenakomernih plasti peska na asfaltu je trenuten in se zgodi tudi pri majhnih hitrostih, še posebno na takšnih serpentinastih ovinkih, kjer se cesta lomi in so velike višinske razloke na majhnih razdaljah.

Kaj je odgovornim ljudem šinilo v glavo, da so naredili takšno NORO potezo, ki se lahko konča tudi s smrtjo? Zdrs motocikla zaradi neenakomernih plasti peska na asfaltu je trenutna in se zgodi tudi pri majhnih hitrostih, še posebno na takšnih serpentinastih ovinkih, kjer se cesta lomi in so velike višinske razlike na majhnih razdaljah.

Ne vem, naj jih poimenujem idioti, bedaki, norci, morilci ali samo slaboumneži, ki so na vsak način hoteli preprečiti motoristom, da bi vozili »normalno« kot vsi ostali štirikolesni udeleženci.

Lahko bi še bentil, a ne bom. Naj bo to le v poduk odgovornim, da se to ne dela. In pa, »bog ne daj« da se tam po tleh zloži kakšen vaš znanec, prijatelj ali družinski član. Boste pa morda potem to pometli pod preprogo, kot da se ni nikoli nič zgodilo?

Ali poznate še kakšno cesto, ki morebiti predstavlja nevarnost za motoriste?
Sporočite nam v uredništvo na: urednistvo@insjader.com
Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Povezane novice

Delite članek