REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Presenetljive napovedi: ruski predsednik Vladimir Putin naj bi zaradi bolezni odstopil že v začetku leta 2021!

Presenetljive napovedi: ruski predsednik Vladimir Putin naj bi zaradi bolezni odstopil že v začetku leta 2021!Odhajata v pozabo? Putin in Trump. Vir: Twitter

Leto 2021 bi lahko bilo zelo drugačno kot doslej, saj bi se lahko zgodilo, da bosta s svetovnega političnega odra -, če se napovedi izkažejo kot točne - odšla dva pomembna voditelja: Donald Trump in Vladimir Putin.

Donald Trump zaradi poraza na volitvah, Vladimir Putin pa zaradi - bolezni.

Po poročanju nekaterih virov v Kremlju, na katere se sklicuje NZ Herald bi se 20-letna vladavina Vladimirja Putina v začetku leta 2021 lahko končala zaradi – Parkinsonove bolezni ruskega voditelja.

To naj bi zahtevala tudi Putinova partnerica Alina Kabaeva. Putin bi lahko svojo odločitev sporočil v začetku leta 2021.

To naj bi zahtevala tudi Putinova partnerica Alina Kabaeva. Putin bi lahko svojo odločitev sporočil v začetku leta 2021.

Analitiki so namreč opazili, da se na nekaterih posnetkih Putinove noge ves čas premikajo, na nekaterih fotografijah pa je videti, kakor da čuti bolečine, ko sedi na stolu ali se opira na naslonjalo stola.

Moskovski politični analitik Valerij Solovei je bil prvi, ki je ocenil, da gre za znake Parkinsonove bolezni.

»Ampak tu je tudi družina, ki ima velik vpliv na Putina. Putin namerava odločitev o prenosu oblasti sporočiti januarja,« je dejal analitik.

Te napovedi pa še dodatno razpihuje zakonodaja, ki se po hitrem postopku sprejema v ruskem parlamentu. Ta zakonodaja predvideva pravno imuniteto pred pregonom za najvišje državne uslužbence.

Predlog zakona predvideva, da bodo bivši predsedniki Rusije v državi imuni pred kazenskim pregonom zaradi obtožb zaradi kaznivih dejanj, storjenih v času, ko so zasedali predsedniški položaj.

Gre že za drugi zakon, ki se ta teden ukvarja s položajem nekdanjih predsednikov, kar je dodaten znak, ki pogreva špekulacije in bi lahko posredno kazal na to, da napovedi o odstopu morda niso neutemeljene, čeprav so jih v Kremlju že zanikali.

Tiskovni predstavnik ruskega predsednika Vladimirja Putina Dmitrij Peskov je namreč dejal, da je Putin odličnega zdravja in da ne namerava odstopiti.

Imuniteta za bivše predsednike pa da je v mednarodnem pravu nekaj običajnega in je tudi v skladu z amandmani ruske ustave.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek