REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Napredek: ženske v Savdski Arabiji bodo v prihodnje prejele SMS sporočila prek mobilnega telefona o - ločitvi

Napredek: ženske v Savdski Arabiji bodo v prihodnje prejele SMS sporočila prek mobilnega telefona o - ločitvi"Reformator" bin Salman, desno

Moški v Savdski Arabiji se ne morejo več tajno ločiti od svojih žena, ker bodo sodišča o tem po novem morala obvestila (tedaj že bivše) soproge prek SMS sporočil na mobilnem telefonu.

Ženske v Savdski Arabiji, vir: Twitter

V skladu z novimi predpisi bodo morala sodišča v Savdski Arabiji od danes odločbe o razvezi zakonskega stanu sporočiti na številko mobilnega telefona v ločitvi udeležene sicer nič hudega sluteče žene.

Konec je prakse skrivnih ločitev, ki je omogočala savdskim moškim, da se po kratkem postopku ločijo, ne da bi soproga za to sploh vedela.

Aktivisti za pravice žensk v Savdski Arabiji pravijo, da bo to konec prakse skrivnih ločitev, ki je omogočala savdskim moškim, da se po kratkem postopku ločijo, ne da bi soproga za to sploh vedela.

Direktiva bo zagotovila, da bo ženska v celoti seznanjena s svojim novim zakonskim stanjem in bo lahko zaščitila svoje pravice, kot je na primer - vloga prošnje za preživnino.

Nova uredba je del gospodarskih in socialnih reform, ki jih izvaja zloglasni prestolonaslednik Mohamed bin Salman, domnevni naročnik umora savdskega oporečnika in novinarja Washington Posta Džamala Hašodžija v konzulatu Savdske Arabije v Carigradu oktobra lani.

MBS - Hašodži
Mohamed bin Salman in umorjeni novinar

Med bin Salmanove reforme sodi tudi nedavna odločitev, s katero je omogočeno ženskam, da so v prihodnje prisotne na nogometnih tekmah v Savdski Arabiji, pa tudi, da lahko opravljajo poklice in dela na delovnih mestih, ki so jih doslej izrecno izvajali le moški.

Komentarji