REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Armageddon, Johnsonova »jedrska opcija«: sabotaža institucij EU in Nigel Farage kot britanski »evropski« komisar

Armageddon, Johnsonova »jedrska opcija«: sabotaža institucij EU in Nigel Farage kot britanski »evropski« komisarBritanska diverzija v srcu EU

Zadnji recept Velike Britanije za izstop iz EU prihaja naravnost iz filma Armageddon, evroskeptik Nigel Farage pa bo jedrsko orožje Velike Britanije v samem srcu EU.

Britanski predsednik vlade ima, kot poroča Sunday Telegraph, namreč na voljo še eno, »jedrsko« možnost in grožnjo, s katero bi lahko dosegel odhod Velike Britanije iz EU.

Z grožnjo, da bodo »paralizirali« EU, naj bi na koncu uspeli doseči to, kar se jim ni posrečilo po redni poti – izstop iz EU.

Boris Johnson naj bi blokiral sedemletni proračun EU in v institucije EU poslal v vlogi evropskega komisarja velikega nasprotnika EU, vodjo »brexit« stranke Nigela Faraga.

Na ta način bi lahko do te mere subverzivno deloval znotraj same EU, da bi v strahu pred tem v EU sami »vrgli« Veliko Britanijo iz Evropske Unije.

Načrt za resno sabotiranje delovanja EU naj bi bil že na mizah ministrov britanske vlade.

Na ta način si bodo lahko, potem ko jim je poti za izstop iz EU prekrižal sam britanski parlament - poiskali pomoč od zunaj.

Nigel Farage Vir:Express
Nigel Farage  Vir: Express

Dva ministra, ki sta spregovorila za britanske časnike sta potrdila, da bodo v naslednjih dnevih v britanski vladi morali biti »bolj agresivni« v odnosu do Bruslja.

Z grožnjo, da bodo »paralizirali« EU, naj bi na koncu uspeli doseči to, kar se jim ni posrečilo po redni poti – izstop iz EU.

Tudi tako, da bo vsaj ena od članic EU blokirala podaljšanje roka izstopa.

Imenovanje Nigela Faraga za naslednjega britanskega komisionarja je že pozdravil nekdanji minister za brexit Steve Bakler, ki je to Johnsonovo potezo primerjal z »izstrelitvijo jedrskega orožja v srce astereoida.«

Sam ta Johnsonov novi pristop k novi rešitvi naj bi nastal pod vtisom filma Armageddon.

»V tem filmu je trenutek, ko poskušajo rešiti svet tako, da pristanejo na asteroidu in namestijo jedrsko orožje v središče asteorida. Nigel Farage je to jedrsko orožje,« je ocenil nekdanji minister.

Delite članek