REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Slovenija in oklepniki: bo izbira večkolesnikov tokrat strokovna, ali bo vlada znova izbrala »madžarsko pot«?

Slovenija in oklepniki: bo izbira večkolesnikov tokrat strokovna, ali bo vlada znova izbrala »madžarsko pot«?Sabrah. Vir: Twitter
V zadnjega pol leta je na zunanjepolitičnem in varnostnem področju izbira Slovenije zmeraj enaka tisti, ki jo je pred tem naredila Madžarska – oziroma Viktor Orbán. To bi se lahko ponovilo tudi ob izbiri oklepnikov.

Slovenska vlada pri svojih odločitvah vse pogosteje sledi sosednji Madžarski.

Naj gre za spremembe medijske zakonodaje, odnos do begunskega vprašanja, evropskega proračuna, spoštovanja vladavine prava ali pa za podporo enemu od kandidatov na predsedniških volitvah v Združenih državah Amerike – zmeraj je izbira Slovenije enaka tisti, ki jo je pred tem naredila Madžarska – oziroma Viktor Orbán.

To bi se lahko ponovilo tudi na področju, kjer bo Slovenija, v skladu z nedavno sprejetim zakonom o investicijah v Slovensko vojsko, investirala okoli 780 milijonov evrov, od tega pa več kot polovico v nakup novih oklepnikov, potrebnih za oblikovanje dveh bataljonskih skupin.

Gre za prastaro zavezo zvezi NATO, ki jo Slovenija vsekakor mora uresničiti.

Toda kakšna vozila izbrati?

V preteklosti so se slovenske vlade pri izbiri vozil 8X8 nagibale k izbiri prosule finske Patrie, za katero se je izkazalo, da ima precej slab oklep. Ta je bil boljši pri naslednji izbiri, nemškem Boxerju, ki pa je bil pregrešno drag, s še dražjim vzdrževanjem in ponujen s pogodbami, ki niso izključevale korupcije.

Madžarska se je septembra odločila za nemški izdelek.

O njem naj bi na več srečanjih v Sloveniji pohvalno govorili tudi predstavniki madžarske vlade.

Gre za vozila Lynx, ki jih izdeluje nemški koncern Rheinmetall.

Oklepno vozilo Lynx
Vozilo Lynx. Vir: Rheinmetall

Več kot 2 milijardi evrov bodo porabili za večkolesnike Lynx KF41, ki služijo prevozom vojakov ter za podporna vozila Buffalo.

Kupili naj bi jih kar 218.

Gre za modularna in dobro zaščitena vozila, ki pa so precej velika in težka kar 44 ton.

Oklepniki imajo tudi za ta vozila precej velike topove kalibra 35 milimetrov in motorje s 1140 konjskimi močmi.

Rheinmetall je bil že leta 2014 pravnomočno obsojen zaradi izplačila podkupnin. Plačati je moral 37 milijonov evrov kazni, ker v podjetju niso zaznali korupcije.

Kljub moderni zasnovi pa se na primer ameriška vojska ni odločila za ta vozila, ki so jim bila ponujena.

Lynx ob tem tekmuje za izbor novega oklepnega vozila v Avstraliji.  

Armin Papperger, predsedujoči v podjetju Rheinmetall AG je ob tem dejal, da je za to podjetje »marketinški prodor« vozila Lynx »velik uspeh,« ker gre za »pomembno članico EU in NATO« ter dodal, da so na Madžarskem »politični in vojaški uradniki demonstrirali pravo vodenje.«

Na prvi pogled vse lepo in prav. Toda kje je težava?

Težava je v tem, da smo imeli s tem podjetjem izkušnje tudi v Sloveniji.

Ko je lani februarja slovenska (Cerarjeva) vlada odstopila od nakupa nemških boxerjev, se je izkazalo, da je bil eden od razlogov tudi dejstvo, da tedanja pogodba s prodajalcem, družbo Artec, ki je v lasti nemškega orožarskega velikana Rheinmetall, ob nakupu oklepnikov za preko 448 milijonov evrov ne bi vsebovala protikorupcijske klavzule - pa čeprav je bil Rheinmetall leta 2014 pravnomočno obsojen zaradi izplačila podkupnin.

Ameriška Piranha
Vozilo Piranha. Vir: GDELS

Po priznanju krivde je moral Rheinmetall plačati 37 milijonov evrov kazni, ker »ni zaznal in preprečil sumljivih plačil partnerjem pri prodaji.«

Istega leta se je Rheinmetall na lestvici orožarskih družb, ki po mnenju mednarodne organizacije Transparency International najučinkoviteje preganjajo korupcijo, znašel na samem dnu.

Še danes pa je eno od podjetij v lasti Rheinmetalla na črnem seznamu v Indiji, zaradi podkupovanja v Grčiji.

Rheinmetall se je na lestvici orožarskih družb, ki po mnenju mednarodne organizacije Transparency International najučinkoviteje preganjajo korupcijo, znašel na samem dnu.

In zato – po vsem kar vemo o delovanju madžarske vlade in tajkunov iz kroga Viktorja Orbána – seveda ni nenavadno, da je to nemško podjetje dobilo posel na Madžarskem.

To si je vredno zapomniti, če se bo tudi slovenska vlada začela nagibati v smeri te izbire.

Ni pa to edina možnost na trgu.

Prav te dni je na primer filipinska vojska za svoj projekt lahkih oklepnikov izbrala vozila Sabrah.

Pri tem je izraelsko podjetje Elbit Systems zmagalo na razpisu za 196 milijonov dolarjev vreden projekt proizvodnje lahkih tankov s 105 milimetrskimi topovi, ki temeljijo na gosenični platformi ASCOD 2 proizvajalca General Dynamics European Land Systems (GDELS) ter na večkolesni (8X8) platformi iz Pandurja 2.

Avstrijski Pandur
Avstrijski Pandurji v akciji med prebijanjem do zasneženih avstrijskih vasi. Vir: Twitter

Kot so o tem projektu zapisali v Elbitu, nudijo ta vozila »napredno zaščito in mobilnost, veliko prostora znotraj vozil in zelo kompaktne dimenzije.«

Vozila imajo tudi dobro protiminsko zaščito, topove z avtomatskim polnjenjem in zahtevajo minimalno vzdrževanje.

Posebna serija šestkolesnikov bo stala 47 milijonov dolarjev.

Že to kaže, da cena ne bo tako visoka kot v primeru nemških vozil iz Rheinmetalla.

Pandurje že ima in je z njimi zadovoljna tudi Slovenska vojska.

Ta vozila pa poznamo tudi v Sloveniji.

Pandurje oziroma valuke že ima in je z njimi zadovoljna tudi Slovenska vojska.

Pred leti je bilo vozilo na tej osnovi v tekmi za opremljanje Slovenske vojske neupravičeno izločeno, zaradi, kot je znano, izbire finske Patrie, kjer pa so bile v tem poslu izplačane tudi velike podkupnine.

Ponavljanje te zgodbe in slepo sledenje »madžarski izbiri« pa bi bila zagotovo zelo resna napaka.

Delite članek