REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Razkrivamo: kleptokratska vlada režira podjetniško srhljivko in zasebnemu podjetju krade delavce, pogodbe, znanje in trg

Razkrivamo: kleptokratska vlada režira podjetniško srhljivko in zasebnemu podjetju krade delavce, pogodbe, znanje in trgPiloti Koper in ministrica Bratuškova

Želite ustanoviti podjetje na področju, kjer je na trgu že dober ponudnik, ki odlično opravlja delo. Dejavnost je sicer naporna, a dobičkonosna in denar bi vam lepo sedel v žep.

Na trgu imate v normalni državi samo eno možnost - da ponudite boljšo in cenejšo storitev.

Če pa ste ne povsem normalna, pač pa kleptokratska država, potem lahko naredite tudi nekoliko drugače.

Dejavnost, katere izvajanje bi lahko uredili tudi s podeljevanjem koncesije določite kot javno službo in se odločite za njeno izvajanje ustanoviti državno podjetje.

Ker pa se na ta posel sploh ne spoznate in nimate pojma, koliko bi morali ljudi plačati, koliko jih potrebujete in kaj naj bi sploh delali, nato od že delujočega zasebnega podjetja ukradete osebne podatke zaposlenih, podatke o njihovih plačah, podatke o njihovih preteklih delih ter od zaposlenih že vnaprej pridobite zaveze, da bodo delali za vas.

Tako na popolnoma varen način vstopite na trg dela. Delavci so že pripravljeni, trg pa ste še pred vstopom nanj že očistili od konkurence, ki ste jo uničili, saj ste zasebnemu podjetju odpeljali delavce.

Zasebnemu podjetju na povsem zakonit način ukradete trg, delavce in tehnologijo dela, državno blagajno pa napolnite z evri. In nekaj verjetno pade v žep tudi pretkanim avtorjem tega kleptokratskega načrta.

Zasebnemu podjetju torej na povsem zakonit način ukradete trg, delavce in tehnologijo dela, državno blagajno pa napolnite z evri.

In nekaj verjetno pade v žep tudi pretkanim avtorjem tega kleptokratskega načrta.

Tako kot rop banke ni nič v primerjavi z ustanovitvijo banke, v tem primeru tudi rop zasebnega podjetja ni nič v primerjavi z ustanovitvijo enakega - toda državnega podjetja.

Kaj bo z zasebnim podjetjem, vas - če ste minister, ki živi na plečih davkoplačevalcev - nič ne briga.

Naj se znajdejo! Naj propadejo. Pa četudi so v ladje in izobraževanje delavcev vložili milijone. Nič hudega, vaši ministri so v novo podjetje že pred propadom zasebnikov itak že odpeljali vse, kar je bilo vrednega.

Največja vrednost podjetja pa je seveda prav v delavcih.

V tem primeru nagrajenih delavcih, ki jih je nagradilo celo drugo ministrstvo, o čemer smo že poročali.

Piloti in ladja

Opisano ni zgodba iz kakšne totalitaristične, roparske države.

To je seveda enako kot da bi država podjetje, ki svoje delo dobro opravlja obsodila na propad.

Ne, opisano je zgodba Pilotov Koper, zasebnega podjetja, ki ga želi država, Republika Slovenija uničiti, da bi si njena vlada napolnila - državni proračun.

V Sloveniji namreč že 23 let pomorsko pilotažo v Kopru izvaja družba Piloti Koper. Toda sedaj se je vlada odločila, da bo namesto tega podjetja isto delo opravjalo državno podjetje oziroma da bi to postala javna služba, čeprav bi področje lahko uredili tudi s podelitvijo koncesije.

To je seveda enako kot da bi država podjetje, ki svoje delo dobro opravlja obsodila na propad.

Na Ministrstvu za infrastrukturo in v Slovenskem državnem holdingu (SDH) namreč ustanavljajo novo državno družbo, ki bo skrbela za pomorsko pilotažo, torej za pomoč velikim ladjam, ki plujejo do koprskega pristanišča in po njem.

Pismo Lisjaka

Je to res prav in potrebno?

Pri konkretnih vprašanjih se je MZI izgovarjalo na zaupnost.

Na številna vprašanja, ki smo jih poslali Ministrstvu za infrastrukturo, nismo dobili nobenega odgovora - razen vsebinsko praznega sprenevedanja, zapisanega v treh odstavkih. Namesto da bi MZI odgovorilo vsebinsko, kot po Zakonu o medijih mora, se je raje odločilo za izigravanje zakonodaje.

Že to kaže, da je s to zadevo nekaj hudo narobe. Tudi zato, ker se je pri konkretnih vprašanjih MZI izgovarjalo na zaupnost.

To je še posebej nerazumljivo. Nihče ni od MZI zahteval, da razkrijejo vladne dokumente, vendar so javnosti vsekakor dolžni pojasniti svoja ravnanja, ne pa jih skrivati za plaščem »državnih skrivnosti.«

MZI smo namreč vprašali, ali se jim ne zdi protislovno, da načrtujejo podržavljanje pomorske pilotaže, ki je danes opredeljena kot tržna, komercialna dejavnost, obenem pa ministrstvo nagrajuje pilota zasebnega podjetja Piloti Koper, ki izvaja to dejavnost?

Je skrivanje javnih projektov, izvajanih z denarjem davkoplačevalcev - lahko upravičeno?

Poslali smo jim še vrsto drugih vprašanj, vendar MZI na ta vprašanja sploh ni odgovorilo.

Zakaj nam ministrstvo za infrastrukturo ne odgovori - če trdi, da je vse čisto?

Je skrivanje javnih projektov, izvajanih z denarjem davkoplačevalcev - lahko upravičeno?

Mi menimo, da vsekakor ne!

Medtem smo raziskovali naprej in ugotovili, da je zadeva več kot sporna tudi zaradi nepravilnega vodenja celotnega postopka, nezakonitega pridobivanja podatkov o zaposlenih sedanje družbe in podobno.

Tudi KPK v zvezi s tem proučuje sum koruptivnosti, nezakonitega in neetičnega ravnanja ter kršitev s področja lobiranja zoper ministrstvo za infrastrukturo oziroma državno sekretarko Nino Mauhler, ki ji je ministrica Alenka Bratušek zaupala operativno vlogo pri podržavljanju pomorske pilotaže.

Govoril sem z državno sekretarko, ki mi je povedala, da je vse usklajeno. Čakajo le še na nas in sicer rabijo naslednje podatke ...

Prvi problem je že v tem, da Ministrstvo za infrastrukturo (konkretno DS Nina Mauhler) tako postopek za ustanovitev novega državnega podjetja, kot tudi pogovore z zaposlenimi družbe Piloti Koper (!), vodi v popolni tajnosti.

To dokazuje tudi naša korespondenca z Ministrstvom za infrastrukturo.  

In kot so že poročali tudi nekateri drugi mediji, Ministrstvo za infrastrukturo Alenke Bratušek v sodelovanju z vodstvom sindikata žerjavistov Luke Koper (SŽPD) res pripravlja spremembo trenutne ureditve področja pomorske pilotaže.

Iz dokumentov, ki smo jih pridobili, pa je prav tako jasno, da se državna sekretarka Nina Mauhler, očitno ob soglasju ministrice Alenke Bratušek neposredno vpleta v to dogajanje tako, da nezakonito pridobiva podatke o zaposlenih v podjetju Piloti Koper.

V pismu, poslanemu pilotu Mauriziu Rasmanu in voditelju čolna Arjanu Rapušu (oba Piloti Koper) je Aleksander Lisjak, odvetnik sindikata žerjavistov 28. avgusta 2019 zapisal:

»Govoril sem z državno sekretarko, ki mi je povedala, da je vse usklajeno. Čakajo le še na nas in sicer rabijo naslednje podatke:

- delovno dobo pilotov in voditeljev čolnov (že dostavljeno, ne vem, če so vsi)

- verigo (verige) pogodb o zaposlitvi vseh,

- plačilne liste vseh naših članov

- izjavo, da ste v primeru ustanovitve državnega podjetja pripravljeni skleniti pogodbo o zaposlitvi pri novem delodajalcu.

Vzorce pogodb tako za pilote kot za pilotiniste sem že pred časom dostavil, prav tako vzorce plačilnih list (brez imen) in pojasnil, da imate osnovne plače enake ... Sedaj, ko zadevo zaključujejo, pa želi min. za finance bolj natančne podatke, torej za vse individualno. Izjavo bom jaz pripravil in vam jo jaz poslal, zvečer pa bi jo podpisali,« je zapisal Aleksander Lisjak.

Je vse usklajeno samo z ministrico Alenko Bratušek, vpleteno v to nezakonitost, ali je usklajeno tudi s predsednikom vlade Marjanom Šarcem?

Ministrstvo za infrastrukturo torej javnosti ne želi povedati, kaj počne, državna sekretarka pa preko odvetnika sindikata žerjavistov in zaposlenih v podjetju Piloti Koper, ki nezakonito pridobivajo notranje podatke za ministrstvo in pripravljajo spremembe, s katerimi bo država uničila zasebno podjetje, iz njega pobrala šolane delavce ter zasebno podjetje prepustila žalostni usodi.

Pri tem pa celotna mašinerija državnega aparata, ki uničuje uspešno zasebno podjetje, deluje kot podmazan stroj. Tudi Ministrstvo za finance se nič ne upira, prosi samo za podatke. Vse je usklajeno. Samo z ministrico Alenko Bratušek, vpleteno v to nezakonitost, ali je usklajeno tudi s predsednikom vlade Marjanom Šarcem?

Predsednik vlade je vsekakor objektivno odgovoren tudi za omenjene kraje osebnih in podatkov zasebnega podjetja, ali tako, da so ta ravnanja usklajena z njim ali pa zato, ker ne nadzoruje ministrice Alenke Bratušek in njene desne roke, državne sekretarke, ki se omenja v pismu.

Pilotska ladja Vir:Piloti Koper

 Čeprav naj bi aktivnosti na ministrstvu in SŽPD potekale že kar nekaj mesecev, pa je na podlagi vsega tega šele sedaj postalo jasno, interesi katerih posameznikov so dejansko v ozadju.

O aktivni vlogi posameznih sindikalistov SŽPD (predvsem predsednika Mladena Jovičića) in njihovih simpatizerjev (delavskega direktorja Luke Koper Vojka Rotarja, ki je blizu Mišiču ter odvetnika sindikata Aleksandra Lisjaka) obstajajo pisni dokazi (hranimo v uredništvu), čeprav jih sami zanikajo.

Sindikat je namreč bil tisti, ki je stal v ozadju napovedane stavke pilotov spomladi letos, vse s ciljem ustvarjanja »izrednih razmer«, na podlagi katerih bi se država odločila pomorsko pilotažo prenesti na novoustanovljeno podjetje.

Kot kaže, je ta natančno splaniran načrt posameznikov iz SŽPD in Ministrstva za infrastrukturo že prešel v fazo realizacije, saj so sprva poskušali na nelegalen način zagotoviti dostop do osebnih podatkov pilotov, zaposlenih v trenutnem izvajalcu storitve Piloti Koper d.o.o., sedaj pa so že ustanovili novo podjetje, na katerega bi bila omenjena dejavnost prenesena.

In prav v tem podjetju bi omenjeni posamezniki imeli ne samo vodilno vlogo, temveč bi bili udeleženi tudi pri delitvi dobička.

Kot kaže, je ta natančno pripravljen načrt posameznikov iz SŽPD in Ministrstva za infrastrukturo že prešel v fazo realizacije, saj so sprva poskušali na nelegalen način zagotoviti dostop do osebnih podatkov pilotov, zaposlenih v trenutnem izvajalcu storitve Piloti Koper d.o.o., sedaj pa so že ustanovili novo podjetje, na katerega bi bila omenjena dejavnost prenesena.

Kot namreč izhaja iz AJPES-a, se je v začetku decembra pojavilo podjetje Pilot Service d.o.o., direktor in lastnik katerega je Mirsad Kadić.

Podjetje je nastalo na podlagi sprememb lastnika, imena in dejavnosti do sedaj obstoječega podjetja z imenom Spektar Logistika d.o.o. (lastnika in direktorja Dejvida Tonela iz Hrvaške). Kot dejavnost novega podjetja (po klasifikaciji SKD) je bila sedaj dodana tudi dejavnost št. 5220, v katero sodi tudi dejavnost pomorske pilotaže.

Sedež podjetja je v isti poslovni stavbi kot je Potrval d.o.o. ter prostori SŽPD.

Luka - obiskovalci

Mirsad Kadić se na spletnem portalu LinkedIn predstavlja kot manager podjetja Lanibra d.o.o. (svetovalno podjetje za pomorsko pravo, njen lastnik pa ni nihče drug kot Branko Krznarič, sindikalist SŽPD).

Sindikalisti očitno v tesnem sodelovanju z ministrstvom ustanavljajo podjetje, ki se bo ukvarjalo s pomorsko pilotažo v koprskem pristanišču.

Zanimivo je, da navkljub dokazom o tesnem sodelovanju MZI s posamezniki iz sindikata SŽPD, v sistemu ERAR ni niti enega zapisa ali lobističnega stika na to temo.

MZI je tudi na vsa vprašanja o tej temi do sedaj odgovarjalo zelo skopo; po naših informacijah niti družbi Piloti Koper d.o.o., ki že 23 let nemoteno izvaja to storitev, od MZI ni uspelo pridobiti nobenih odgovorov, niti se ministrstvo želi srečati s predstavniki družbe.

V zvezi s tem je vložena prijava na KPK in narejena prijava suma storitve kaznivega dejanja na NPU, kjer naj bi po neuradnih informacijah že začeli z zbiranjem informacij.

V zvezi s tem je vložena prijava na KPK in narejena prijava suma storitve kaznivega dejanja na NPU, kjer naj bi po neuradnih informacijah že začeli z zbiranjem informacij.

Interes države je gotovo jasen: regulacija področja je njena dolžnost, temu se je tudi zavezala, toda ob tem imajo »Piloti Koper« na leto 2,6 milijona evrov prihodkov in 1,4 milijona evrov dobička.

Ta denar pa bi prav lepo »sedel« tudi v državno blagajno.

Gre dejansko za nekakšno ponovno podržavljenje dela trga, ne sicer z nacionalizacijo »Pilotov Koper«, toda s postopkom, ki se od tega postopka ne razlikuje prav veliko, saj je jasno, da je Luka Koper enostavno premajhna za dve takšni podjetji hkrati.

Namesto da bi država področje uredila samo s koncesijo, poskuša izključiti podjetnike, ki so v svoje podjetje vložili veliko dela, znanja in naporov.

Gre za tipičen primer dušenja svobodne podjetniške pobude. O vsem tem bi se moral odzvati tudi predsednik vlade, ki pogosto poudarja potrebo, da bi država podjetnikom morala pomagati.

Vidimo, kako. Tako, da je na že delujočem delu trga zrežirala pravo podjetniško srhljivko.

In tako, da ta vlada uspešnim podjetnikom krade delavce, znanje in trg.

Delite članek