REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Odprta razstava sramotnih, nacifašističnih izjav predsednika društva, ki »deluje v javnem interesu«

Odprta razstava sramotnih, nacifašističnih izjav predsednika društva, ki »deluje v javnem interesu«Razstava spornih izjav enega vidnejših »biserov« sedanje oblasti. Vir: Twitter

Aktiv delavk in delavcev v kulturi (ADDK) je v ponedeljek izvedel 9. protestno akcijo za kulturo s sloganom: RAZSTAVA IZJAV V JAVNEM INTERESU.

Hkrati Aktiv delavk in delavcev v kulturi zahteva odvzem posebnega statusa društvu, ki ga vodi Urban Purgar, avtor nesprejemljivih izjav in urednik fašistične NTA.

V svoji izjavi so delavke in delavci v kulturi zapisali:

»Aktiv delavk in delavcev v kulturi je danes izvedel 9. protestno akcijo za kulturo s sloganom: RAZSTAVA IZJAV V JAVNEM INTERESU. Razstavne plakate so zalepili na fasado Ministrstva za kulturo.

Ena od številnih zavržnih izjav Urbana Purgarja, ki jo je delil preko Twitterja. Vir: Twitter

Izjava ADDK:

31. avgusta ob 15. uri smo pred Ministrstvom za kulturo izvedli 9. akcijo za kulturo: svečano otvoritev razstave v javnem interesu.

Izjava Urbe
Še ena med številnimi objavami Urbana Purgarja, ki jo je delil preko Twitterja. Vir: Twitter

V enem letu in toliko, odkar vlada SDS s pajdaši, tole ni bil ne prvi ne zadnji protest proti fašizmu in nacizmu.

Toda zdaj gre zelo zares, zato je bilo treba vnovič v akcijo. In še bomo šli, če bo treba.

Premier resne in preverjene očitke o sodelovanju stranke SDS z neonacističnimi grupacijami relativizira s puhlico o »treh totalitarizmih«, nekateri njegovi ministrski sodelavci situacijo ovijajo v meglo ter nacistične in fašistične nakane podtikajo protestniškemu gibanju (!), pa čeprav so prenekateri njegovi članice in člani tarča neposrednega neonacističnega napada, groženj in pozivov k nadlegovanju.

Izjava Urbe
Razvpita izjava predsednika društva, ki ga finančno podpiramo vsi državljani, zahvaljujoč Ministrstvu za kulturo. Vir: Twitter

Od Ministrstva za kulturo zahtevamo, da Društvu za promocijo tradicionalnih vrednot, katerega predsednik se šopiri z izjavami, kakršne ste lahko videli in videle na današnji razstavi, odvzame status kulturne organizacije v javnem interesu.

Še več, odgovorni naj si ogledajo, s čim se društvo, njegov spletni portal 'Nacionalna tiskovna agencija' (NTA) in njegov predsednik dejansko ukvarjajo ter se do tega jasno opredelijo.

Isto zahtevamo od vsake posamične parlamentarne stranke.

Tudi na širšo kritično javnost apeliramo, da je pozorna na te in takšne izpade, jih primerno označi in obsodi.

Javnost in medije navsezadnje pozivamo, da stvari naposled začnejo poimenovati s pravim imenom, sicer bo prepozno.

Naslednjič se srečamo v petek, 3. septembra 2021, na velikem shodu proti nacizmu in fašizmu v Ljubljani in drugod po državi,« so zapisali v Aktivu delavk in delavcev v kulturi.

Hkrati so v cilju, da bi preprečili normalizacijo fašizma in neonacizma v Sloveniji sprožili podpisovanje tovrstne peticije.

Delite članek