REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

»Samooklicani slovenski domoljubi med fašizmom in Slovenci takoj izberejo fašizem«

»Samooklicani slovenski domoljubi med fašizmom in Slovenci takoj izberejo fašizem« CasaPound Luigi Di Maio. Vir: Pixsell

Italijanski desničarji so pod krinko boja zoper »titoiste« ob svojem vsakoletnem nacionalističnem pirovanju znova izvedli mazaško akcijo, s katero so se spravili na vse, kar je slovenskega, predvsem v severnem delu Italije.

Nenavadno in tragično je, da toliko opevane enotnosti v Sloveniji ni mogoče zaslediti niti takrat, ko se na udaru nacionalistov v sosednjih državah znajdejo tudi pripadniki slovenske manjšine.

Slovenski zunanji minister se je odzval na mazaško akcijo italijanskih neofašistov, vendar je nato kritike požel od – nekaterih slovenskih komentatorjev na družbenih omrežjih.

Res je nenavadno in tragično, da toliko opevane enotnosti v Sloveniji ni mogoče zaslediti niti takrat, ko se na udaru nacionalistov v sosednjih državah znajdejo tudi pripadniki slovenske manjšine.

To je opazil tudi Arjan Pregl.

»Noro. Zunanji minister Slovenije obsodi protislovensko akcijo. Pohvalno in domoljubno. Samooklicani slovenski domoljubi pa obsodijo ... slovenskega zunanjega ministra. Samooklicani slovenski domoljubi med fašizmom in Slovenci, takoj izberejo fašizem je kritično zapisal Pregl.

Tistim, ki so branili mazaško akcijo zoper »titine«, ker so bili to »komunistični klavci« - in pozabili, da so bili v resnici tisti, ki so se edini borili zoper okupatorja, na strani zmagovitih zaveznikov – pa je s svojo izkušnjo opomnil tudi Igor Sancin.

Delite članek