REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Državni zbor z 52 glasovi za in 31 glasovi proti potrdil 14. slovensko vlado. Prva naloga: boj s koronavirusom

Državni zbor z 52 glasovi za in 31 glasovi proti potrdil 14. slovensko vlado. Prva naloga: boj s koronavirusomDržavni zbor, velika dvorana

Državni zbor je z 52 glasovi za in 31 proti potrdil ministrsko ekipo nove vlade, ki jo bo vodil predsednik SDS Janeza Janša.

Nova vlada na petek 13. mandat začenja v zaostrenih razmerah spopadanja z epidemijo koronavirusa.

Tudi Janša se je ob predstavitvi ministrske ekipe pred glasovanjem v DZ osredotočil na ukrepe, ki jih bo treba sprejeti za omejitev širjenja novega koronavirusa.

Napovedal je, da bo prva seja novoimenovane vlade že uro po potrditvi v DZ, sklicana je tudi že primopredaja poslov med dosedanjim premierjem Marjanom Šarcem in Janezom Janšo.

Predsednik LMŠ je bil sicer prepričan, da bodo po njegovem odstopu sledile volitve, kar pa se ni zgodilo.

Za imenovanje vlade je glasovalo 52 poslancev koalicijskih SDS, SMC, NSi in DeSUS ter opozicijske SNS in poslanca narodnih skupnosti.

Proti so glasovali poslanci LMŠ, SD in Levice, poslanec SMC Jani Möderndorfer pa se je pri glasovanju vzdržal.

Vseh 16 ministrov nove vlade je pred državnim zborom že zapriseglo, da bodo spoštovali ustavni red, ravnali po svoji vesti in z vsemi svojimi močmi delovali za blaginjo Slovenije.

DZ je s tem potrdil 14. vlado v zgodovini samostojne države in tretjo vlado pod vodstvom Janeza Janše.

Ta je namreč novo koalicijsko večino oblikoval po odstopu Marjana Šarca z mesta predsednika vlade, Janša pa je 3. marca v DZ dobil mandat za sestavo vlade.

Predsednik LMŠ je bil sicer prepričan, da bodo po njegovem odstopu sledile volitve, kar pa se ni zgodilo. Da je povsem mogoče in verjetneje to, kar se je zgodilo danes, pa je

nakazovala vrsta dejstev že pred razpadom Šarčeve vlade. 

Delite članek