REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Aroganca brez meja: Pivčeva, ki se norčuje iz poslancev DeSUS-a, bi lahko že kmalu »letela« z vrha stranke

Aroganca brez meja: Pivčeva, ki se norčuje iz poslancev DeSUS-a, bi lahko že kmalu »letela« z vrha strankeLeteča Aleksandra Pivec

Potem ko so v poslanski skupini stranke upokojencev DeSUS sporočili, da do petka terjajo pojasnila od svoje podjetne predsednice Aleksandre Pivec glede plačevanja računov v »zasebno-službenih obiskih« na slovenski obali, kjer je občina Izola očitno večkrat plačala tudi račun za hotelsko namestitev njenih sinov, se je Pivčeva odzvala z zapisom na Facebooku in nato Twitterju, s kolegi pa ni spregovorila niti po telefonu.

Osorno jim je sporočila, da jim bo pojasnila ne bo nudila v petek, kot sami želijo in so zato tudi prekinili lasten dopust, ampak takrat, ko se sama vrne z dopusta, »predvidoma v ponedeljek.«

Iz poslanske skupine DeSUS-a so pred tem namreč sporočili, da je vseh pet strankinih poslancev od predsednice stranke zahtevalo pojasnila glede obiska podjetja Vinakras in izolske občine.

Kot so Franc Jurša, Ivan Hršak, Jurij Lep, Robert Polnar in Branko Simonovič zapisali v sporočilu za javnost, so zahtevali »konkretna pojasnila in dokumentacijo o njenih ravnanjih«, ki so jih pričakovali na sestanku poslanske skupine, ki bo v petek ob 11.00 v prostorih državnega zbora.

Da je takšen odnos glede kočljivih vprašanj njenih preteklih ravnanj »težak nahrbtnik« za ministrico in da so njena početja »povsem neprimerna« je nato ocenil tudi predsednik sveta DeSUS-a Tomaž Gantar.

Ker poslanci zahtevajo tudi sklic sveta stranke je napovedal njegov sklic in tudi glasovanje o zaupnici predsednici Aleksandri Pivec konec avgusta.

Ostali poslanci, ki bodo zaradi dogajanja tudi prekinili dopuste, so bili zaradi takšnega ravnanja predsednice menda precej jezni.

Vse to kaže, da bi Aleksandra Pivec lahko že kmalu »odletela« iz vrha stranke DeSUS.

Leteti pa zna ... Vir: Facebook

Njeno pohajkovanje z Anžetom Logarjem in kljubovalna slika, ob kateri je slovenski zunanji minister iz vrst stranke SDS zapisal »Dva. Pivca.« pa kaže, da si Pivčeva že pripravlja rezervni položaj.

Logar in Pivčeva, Dva. Pivca. Vir: Instagram

Po nekaterih informacijah naj bi v primeru nezaupnice prebegnila v SDS, dolgoročno pa rešitev zanjo ta stranka išče v imenovanju za šefico bodočega Demografskega sklada ali na kakšnem podobno uglednem in dobro plačanem položaju.

V SDS namreč ne pozabljajo, da je prav Aleksandra Pivec upokojensko stranko pripeljala v sedanjo koalicijo in predvsem SDS-u omogočila skoraj neomejeno vladanje.

Ob tem je seveda vrh stranke upokojencev moral izdati predvolilne obljube svojim volivcem, saj so jim pred volitvami zagotavljali, da v vlado Janeza Janše ne bodo šli.

Tudi odhod Pivčeve iz vrha DeSUS-a pa nujno ne pomeni konca koalicije.

Ptujski klopotec. Vir: Facebook

Če njen položaj prevzame zdravstveni minister Tomaž Gantar, bo Janševa koalicija obstala, bo pa SDS verjetno morala nekoliko bolj resno vzeti tudi zahteve stranke DeSUS, saj je bil Gantar že doslej precej bolj kritičen do delovanja SDS.

Medtem se v javnosti komentarji o nedopustnem ravnanju Pivčeve vrstijo, njeni (za zdaj še) strankarski kolegi pa zaman čakajo na pojasnila glede spornih računov, ki so jih v najmanj enem primeru celo naknadno popravljali na zahtevo občine Izola, kjer županuje Danilo Markočič, katerega je na položaj župana izstrelila prav stranka upokojencev.

Kaj bodo v vodstvu DeSUS-a lahko slišali ob povratku ministrice z dopusta naslednji teden pa je Pivečeva medtem že razkrila v objavi na Facebooku, kjer je spisala daljši zapis.

Kljub priznanju, da je deloma ravnala narobe in »izgubila živce« pa se za svoja ravnanja ni opravičila, prav tako ni pokazala nikakršnih računov.

Iz njenega pojasnila sledi, da je občina Izola brez razloga plačala še namestitev dveh oseb, njenih sinov, ker sta pač v zadnjem hipu spremenila načrte in menda raje prespala »drugje« oziroma pri prijateljih – kar bi bila prav tako zloraba davkoplačevalskega denarja.

»Slovenski javnosti zagotavljam, da nikoli nisem in ne bom izkoriščala položaja ministrice za koristi mene ali mojih bližnjih,« se je po (novih) očitkih o plačevanju prenočitev v daljšem zapisu na Facebooku včeraj zvečer oglasila Aleksandra Pivec.

Pivčeva se je najprej oglasila na Twitterju, da se bo zaradi odsotnosti, ta teden je namreč na dopustu, s poslansko skupino sešla takoj, ko se vrne v Ljubljano.

To je, kot je zapisala, predvidoma naslednji teden in ne ta petek, kot to zahtevajo poslanci iz njene stranke.

Medtem pa je RTV SLO objavila, da je občina Izola že lani plačala račun ravno za noč, ko je v hotelu prenočila družina Pivec.

To pa pomeni, da je Pivčeva najmanj trikrat nočila na Obali skupaj s svojima sinovoma, na račun države oziroma občine.

»Če vse, kar je bilo povedano in prikazano, drži, je to po mojem mnenju nedopustno ravnanje in za predsednico kar veliko breme, če še želi voditi stranko,« je ocenil Tomaž Gantar.

Priznal je, da v stranki že nekaj časa vlada določeno nezadovoljstvo, to pa je zdaj »še dodatna kaplja čez rob.«

Delite članek