REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Anketa: Priljubljenost stranke DeSUS in Pivčeve strmo padla

Anketa: Priljubljenost stranke DeSUS in Pivčeve strmo padlaAleksandri Pivec zdrsnilo na anketi priljubljenosti. Vir: Twitter
Pivčeva si je s svojim ravnanjem in še bolj z jeznimi in arogantnimi odzivi na vprašanja novinarjev in javnosti očitno povsem zapravila ugled.

Poslanci stranke DeSUS so se danes ukvarjali z usodo svoje predsednice Aleksandre Pivec ter njenimi »družinsko-zasebnimi« prenočevanji na Obali.

Ob tem pa imajo še vrsto drugih težav.

Skrbi jih tudi afera, povezana z njihovim izolskim županom Danilom Markočičem.

Župan Izole je namreč za astronomsko ceno ruskemu poslovnežu prodal lastni oljčnik, občina pa je ruskemu poslovnežu nato pomagala do elitne in poceni kupljene lokacije za gradnjo nepremičnin.

Rusko podjetje naj bi Markočiču za oljčnik v Strunjanu plačalo skoraj 244.000 evrov oziroma 470 evrov za oljko.

To isto podjetje pa naj bi lani ugodno kupilo tudi občinsko zemljišče v Livadah.

Pivec, Markočič in sporni račun
Aleksandra Pivec, Danilo Markočič in sporna soba v hotelu Marina v Izoli. Vir: Twitter

Za nacionalno televizijo je izjavo dal oljkar Janko Bočaj, ki trdi, da se cene dreves za pridelavo gibljejo okoli 35,5 evra na drevo, za 20 let staro oljko okrog 140 evrov, za 50 let staro drevo pa od 200 evrov dalje.

Markočič je zemljišče v Strunjanu pred leti najel od sklada kmetijskih zemljišč, ko je nastopil županski mandat pa od zakupa odstopil, češ da mu primanjkuje časa za redno obdelavo.

Oljčni nasad je tako šel v prodajo, županovo naložbo v oljčnik pa je ocenila sodna cenilka kmetijske stroke iz Izole Ema Zadel. To je izbral župan sam.

Televizija je ob tem poročala, da sta Zadelova in Markočičeva žena sodelavki v Kmetijsko-gozdarskem zavodu Nova Gorica.

Sumi korupcije tako DeSUS močno obremenjujejo. To pa se odraža tudi v anketah javnega mnenja. 

Toda, tako Zadelova kot Markočič zdaj sicer zatrjujeta, da sta se prvič spoznala maja na ogledu oljčnika.

Sumi korupcije tako DeSUS močno obremenjujejo. To pa se odraža tudi v anketah javnega mnenja.

DeSUS je namreč po najnovejši javnomnenjski raziskavi, ki jo je za časnik Delo opravila Mediana, močno nazadoval.

Še maja bi zanj glasovalo 3,4 odstotka vprašanih, v tem trenutku pa le še 1,5 odstotka (pred DeSUS so se uvrstili tudi Piratska stranka, SAB in SNS), kar pomeni, da bi DeSUS, če bi bila zdaj volilna nedelja, izgubil status parlamentarne stranke.

Pivčeva si je s svojim ravnanjem in še bolj z jeznimi in arogantnimi odzivi na vprašanja novinarjev in javnosti očitno povsem zapravila ugled.

To kažejo tudi rezultati na lestvici osebne priljubljenosti.

Priljubljenost politikov - Slovenija, avgust

Medtem ko je bila na Delovi lestvici najbolj priljubljenih politikov še julija tretja in na Dnevnikovi aprila celo druga, je zdaj po anketi Mediane zdrsnila na 14. mesto, torej tja, kjer je bila po Dnevnikovem merjenju javnega mnenja januarja letos, preden je postala predsednica DeSUS.

Primerjava priljubljenosti strank, avgust

Predsednik vlade Janez Janša pa predsednico koalicijske partnerice, (ki jo je »pokril« že ob prvem razkritju spornega prenočevanja v hotelu Grahor, češ da je pravilno »promovirala« podjetje) znova brani z znano trditvijo, da ankete pač ne kažejo pravega razpoloženja javnosti.

Seveda samo in zmeraj tedaj, ko ne kažejo tistega, kar si želijo politiki.

Delite članek