REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Sodba poslanske skupine DeSUS: Pivčeva naj takoj odstopi z mesta predsednice stranke, ali pa bo dobila nezaupnico!

Sodba poslanske skupine DeSUS: Pivčeva naj takoj odstopi z mesta predsednice stranke, ali pa bo dobila nezaupnico!Aleksandra Pivec je ljubiteljica razkošja na stroške davkoplačevalcev. Vir: Facebook

Sodba poslanske skupine stranke DeSUS po »zagovoru« predsednice Aleksandre Pivec glede njenega mešanja zasebnih in službenih zadev je bila kratka in odločna.

Sporočil jo je na novinarski konferenci ob 15. uri in 15 minut poslanec Franc Jurša, ki je sporočil, da poslanska skupina predsednico poziva, »da naj takoj odstopi.«

In to zato, ker je »stranka DeSUS postala stranka afer

»Tega poslanci DeSUS-a enostavno ne moremo sprejeti. Na podlagi vseh teh, tudi javno izpostavljenih stvari ji ne verjamemo. Kot visoka državna funkcionarka je dolžna plačevati svoje račune. Predsednica stranke v vseh teh šestih mesecih od prevzema predsedniške funkcije ni dajala pomena poslanski skupini, zato ji na podlagi vsega navedenega predlagamo, da nemudoma nepreklicno odstopi kot predsednica stranke DeSUS,« je dejal Jurša.

Je sveto prepričana, da njej kot ministrici pripada, da ji drugi plačujejo zasebne račune.

Poslanec Robert Polnar pa je pojasnil, da na sestanku s Pivčevo »ni bilo predstavljeno nič drugega, kar smo že izvedeli iz medijev.«

»V kolikor ne bo odstopila poslanci in poslanke poslanske skupine DeSUS predlagamo Svetu stranke DeSUS, da ji izreče nezaupnico,« je pojasnil Franc Jurša.

Robert Polnar je bil še nekoliko bolj jasen.

Polnar: »Tisto, kar je mene izrazito zmotilo, pa je stališče oziroma drža predsednice, kot visoke državne funkcionarke.«

»Tisto, kar je mene izrazito zmotilo, pa je stališče oziroma drža predsednice, kot visoke državne funkcionarke. Ona je namreč sveto prepričana, da ji kot ministrici pripada, da ji drugi plačujejo njene zasebne račune. To je moje osebno mnenje, mislim pa, da lahko rečem, da so podobnega mnenja tudi vsi moji poslanski kolegi. Kar se tiče konkretnih odgovorov, jih ni bilo. Je pa ubrala eno taktiko, ki je značilna v takih primerih in se ji reče relativizacija zadev. Se pravi, vse je dovoljeno, se pravi, filozofija sprejemljivosti vsega je na pohodu. Če je to bilo dovoljeno za nekoga, ki je bil v Izoli ali pa pri Vinakrasu pred letom dni, pa ni bilo tedaj označeno kot nedovoljeno, potem je dovoljeno tudi njej. To je tisto, kar je nesprejemljivo. Kar se tiče njenih osebnih računov moram povedati, da mi je to pod nivojem in se z njenimi osebnimi računi tudi ne želim ukvarjati. Dejstvo pa je – in to me skrbi – da se ta oseba ne zaveda, da je dolžna svoje račune plačevati sama,« je po sestanku s Pivčevo razložil Robert Polnar.

Aleksandra Pivec in Anže Logar - dva sponzoriranca
Aleksandri Pivec je škodil tudi pobalinski tvit z zunanim ministrom Anžetom Logarjem in računom, ki sta ga dva Pivca na družbena omrežja poslala iz Ormoža, hkrati pa se ni imela časa srečati s svojimi poslanci že prejšnji petek. Vir: Instagram

Jurša je poudaril, da v poslanski skupini sicer pričakujejo, da bo Pivčeva odstopila sama.

»Takrat bomo našli človeka, ki bo stranko začasno vodil do kongresa. Kdo bo to, še ni jasno,« je pristavil Jurša.

franc_jursa_fotoSTA.jpg
Franc Jurša, vodja poslanske skupine stranke DeSUS. Vir: Twitter
Jurša: »Stranka DeSUS je pod njenim vodstvom postala stranka afer, kar se v 30-letni zgodovini stranke še ni zgodilo.«

Pojasnil je, da se na sestanku niso pogovarjali o Pivčevi kot ministrici za kmetijstvo ali podpredsednici vlade, ampak izključno o njeni funkciji predsednice stranke upokojencev DeSUS.

Če pa odstopiti ne bo želela, bodo poslanci predlagali svetu stranke, da ji izreče nezaupnico.

»DeSUS je pod njenim vodstvom postal stranka afer,« je pripomnil Jurša.

»Predsednica DeSUS Aleksandra Pivec je dosegla zmago na zadnjem kongresu stranke ravno zato, ker je zagotovila vsem, da bo izvedena konsolidacija stranke, poenotenje stališč v stranki, ta cilj pa ne samo, da ni bil dosežen, od njega se celo oddaljujemo,« je na novinarski konferenci poudaril Franc Jurša, ki je podal skupno izjavo zaključka sestanka poslanske skupine DeSUS.

»Stranka DeSUS je pod njenim vodstvom postala stranka afer, kar se v 30-letni zgodovini stranke še ni zgodilo, tega poslanci poslanske skupine DeSUS enostavno ne moremo sprejeti, poslanci naše poslanske skupine ji na podlagi vseh javno izpostavljenih stvari ne verjamemo, kot visoka državna funkcionarka je dolžna plačevati svoje račune, predsednica stranke v vseh teh šestih mesecih od prevzema predsedniške funkcije ni dajala nobenega pomena poslanski skupini, zato ji na podlagi vsega navedenega predlagamo, da nemudoma, nepreklicno odstopi kot predsednica stranke DeSUS,« je Pivčevo pozval vodja DeSUS-ovih poslancev Jurša.

Če ne bo odstopila sama, bodo poslanci DeSUS-a svetu stranke predlagali, da ji izreče nezaupnico, je sklenil Jurša.

Na te pozive se je odzvala tudi Pivčeva. »Menim, da je za takšno odločitev preuranjeno, seznanjena sem bila šele pred nekaj trenutki," je na vprašanje, ali se bo odzvala na poziv poslancev v izjavi za javnost, odgovorila Pivčeva. »Še v tem tednu bomo sklicali sestanek vodstva stranke skupaj s poslanci, predvsem zaradi tega, ker se mi zdi, da tukaj ne gre toliko za vprašanje mojega odstopa, ampak za vprašanje prihodnosti stranke. Govoriti je treba, kaj je dobro za stranko, za njeno prihodnost in sprejeti ukrepe. Stranka je veliko več kot samo vodstvo in poslanska skupina. Naše članstvo je veliko širše in verjamem, da je prihodnost stranke tista, ki mora biti v prvem pogledu in prvem planu razmišljanja vseh. Tako v poslanski skupini kot v vodstvu stranke, če bomo sklenili, da je to za prihodnost naše stranke dobro, se bomo o tem naprej pogovarjali, predvsem o sklicu kongresa, ki je tisti legitimni institut, ki lahko izbere novo vodstvo stranke,« je na novinarjevo vprašanje odvrnila predsednica DeSUS-a.

Vse kaže, da Pivčeva iz stranke ne bo odšla sama ali prostovoljno. Potrebno jo bo »odnesti«, saj se bo svojega mesta oklepala - do zadnjega.

Delite članek