REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Cepljenje ali neplačan dopust: Vrhovno sodišče zavrnilo zahtevo po odpravi obveznega cepljenja za šolnike

Cepljenje ali neplačan dopust: Vrhovno sodišče zavrnilo zahtevo po odpravi obveznega cepljenja za šolnikeOdločitev sodišča: Obvezno cepljenje za vse, ki delajo v javnem šolstvu. Vir: Twitter

Vrhovno sodišče ZDA je v petek zavrnilo zahtevo, da blokira zahtevo oblasti, da se vsi učitelji in zaposleni v javnih šolah v New Yorku morajo cepiti proti koronavirusni bolezni covid-19.

Sodišče je zavrnilo zahtevo skupine štirih učiteljev in pomožnega osebja, ki so poskušali doseči začasno zadržanje odredbe o obveznem cepljenju, medtem ko pravde glede njihovih tožb potekajo na nižjih sodiščih, poroča Reuters.

Delavcem v državnem šolskem sistemu je bilo ukazano, da se morajo cepiti do 1. oktobra ali pa bodo poslani na neplačan dopust do septembra 2022.

Kdor se do včeraj do 5. ure po lokalnem času ni cepil vsaj s prvim odmerkom cepiva, si je zato moral spakirati kovčke pri dosedanjem delodajalcu in si poiskati drugo službo, poročajo ameriški mediji.

Da bi lahko zapolnila vrzel manjkajočih učiteljev, je lokalna oblast oziroma newyorški oddelek za izobraževanje najel 5200 novih učiteljev, ki izpoljnjujejo pogoj cepljenosti proti koronavirusu SARS-CoV-2.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek