REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Moški umrl, potem ko so ga po srčnem infarktu zavrnili v 43 bolnišnicah v treh državah!

Moški umrl, potem ko so ga po srčnem infarktu zavrnili v 43 bolnišnicah v treh državah!Zanj v 43 bolnišnicah ni bilo ene same proste postelje, ki bi mu rešila življenje. Ray DeMonia. Vir: Twitter

Veliko število obolelih za koronavirusno boleznijo covid-19 s seboj prinaša težave tudi vsem ostalim bolnikom, te pa so včasih lahko tudi tragične.

Tako zaradi covidnih bolnikov, ki bi se lahko cepili in sprostili postelje, umirajo ljudje, ki zaradi njih ne morejo do nujnih naprav.

Družina moškega, ki je umrl zaradi težav s srcem v ameriškem Mississippiju, zato prosi ljudi, naj se cepijo proti virusu SARS-CoV-2, ki sproža covid-19, potem ko njihovega svojca kar 43 bolnišnic v treh ameriških zveznih državah ni moglo sprejeti zaradi prepolnih oddelkov za intenzivno nego.

Ray Martin DeMonia je namreč prejšnji teden umrl v Meridianu v Mississippiju.

Umrl je le tri dni pred svojim 74. rojstnim dnevom.

Bil je priljubljen med prebivalci mesteca Cullman v Alabami, kjer se je štiri desetletja ukvarjal s prodajo starin.

DeMonia je doživel infarkt in reševalci v regionalnem zdravstvenem centru Cullman so ga morali pripeljati do najbližje razpoložljive postelje, ki je bila v bolnišnici Mississippi, oddaljena skoraj 200 milj, torej več kot 360 kilometrov.

Vsi drugi oddelki v bližnjih bolnišnicah z enotami za intenzivno nego so bili namreč zasedeni, ne samo z drugimi podobnimi bolniki, temveč v veliki meri predvsem s covidnimi bolniki.

Med njimi pa jih je večina necepljenih.

»V čast Rayju, prosimo, cepite se, če se še niste, da bi sprostili postelje in naprave za nujne primere, ki niso povezani s covidom,« je zapisala družina osmrtnici.

Tako zaradi covidnih bolnikov, ki bi se lahko cepili in sprostili postelje, umirajo ljudje, ki zaradi njih ne morejo do postelj in nujnih naprav v bolnišnicah.

V osmrtnici je družina DeMonia ljudi pozvala, naj se cepijo proti koronavirusu.

»V čast Rayju, prosimo, cepite se, če se še niste, da bi sprostili postelje in naprave za nujne primere, ki niso povezani s covidom,« piše v osmrtnici.

»Ne bi želeli, da bi katera koli druga družina šla skozi to, kar smo morali prestati mi,« so opozorili.

Prebivalci Culluma preko družbenih omrežjih sicer opozarjajo, da se je število okuženih in zbolelih v okrožju sunkovito povečalo po tem, ko je imel Donald Trump veliki shod 21. avgusta, na katerem udeleženci niso upoštevali vladnih ukrepov za omejitev pandemije.

ZDA so zabeležile več kot 40,6 milijona potrjenih primerov covida-19 in več kot 655.800 smrti zaradi te bolezni.

Število primerov se je v zadnjih mesecih po vsej državi povečalo zaradi delta variante virusa SARS-CoV-2.

Delite članek