REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Medicinska sestra, ki je družino pozivala, da naj se ne cepi, umrla zaradi covida-19

Medicinska sestra, ki je družino pozivala, da naj se ne cepi, umrla zaradi covida-19Klavrna usoda medicinske sestre v Idahu. Vir: Twittter

Medtem ko smo tudi v Sloveniji včeraj lahko znava videli nadrealne prizore ljudi, ki so v središču Ljubljane zanikali obstoj koronavirusa in bolezni covid-19, iz sveta prihajajo novice o tragičnih posledicah takšnega neodgovornega zanikovanja realnosti.

Medicinska sestra v Idahu v ZDA je tako pravkar umrla zaradi zapletov ob okužbi z novim koronavirusom.

To bi bila le še ena od običajnih, brezštevilnih tragičnih zgodb, če ne bi šlo za medicinsko sestro, ki je svojo družino pozivala, da naj se ne cepijo celo v trenutku, ko je bila njena mati v komi in na ventilatorju zaradi covida-19.

Njen brat je za CNN povedal, da je prepričan, da se je sestra Natalie dezinformacij navzela preko kanala YouTube.

Natalie Rise je delala kot zaposlena medicinska sestra, preden je ostala doma zaradi nege, ki je potrebna njenima dvojčkoma s posebnimi potrebami.

Preko socialnih omrežij je spremljala več blogerjev in kanalov kritičnih do cepiv in je tako prišla do sklepa, da na cepivih ni bilo narejenih dovolj raziskav.

Člane širše družine je prepričevala, da naj se ne cepijo, kljub temu, da je njena necepljena mati bila v komi in priključena na ventilatorje zaradi koronavirusa.

V ZDA je sicer cepivo Pfizer-BioNTecha že dobilo dovoljenje za popolno uporabo, z njim pa so cepili milijone ljudi.

Okoli 181 milijonov Američanov je že bilo cepljenih proti koronavirusu SARS-CoV-2.

»To je bila najtežja odločitev v mojem življenju. Ali sem naredil to, kar bi želel Bog? Sem naredil prav zaradi Natalie. In cepil sem se zaradi strahu,« je priznal brat nesrečne medicinske sestre.

V Idahu je bilo cepljenih le okoli 40 odstotkov ljudi, bolnišnice pa so zaradi hitrega naraščanja covidnih bolnikov že pričele zmanjševati obseg ostalih zdravstvenih programov.

Le dan zatem, ko je njegova sestra umrla, se je njen brat Daryl Rise cepil zoper koronavirus.

»To je bila najtežja odločitev v mojem življenju. Ali sem naredil to, kar bi želel Bog? Sem naredil prav zaradi Natalie. In cepil sem se zaradi strahu,« je priznal brat nesrečne medicinske sestre.

Njegova mati, ki se ji stanje počasi izboljšuje, pa je še zmeraj neodločena glede cepiva.

Podobne zgodbe se, vendar običajno daleč od javnosti, dogajajo tudi v Sloveniji, kjer se tudi po priznanju nekaterih vodilnih medicinskih sester le-te ne želijo cepiti, zaradi strahu pred morebitno »neplodnostjo« zaradi cepiv.

Čeprav je bilo dokazano, da je ta strah neutemeljen.

Delite članek