REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Znani anticepilec in voditelj umrl zaradi covida-19, pred smrtjo prijatelje pozval, da naj se cepijo

Znani anticepilec in voditelj umrl zaradi covida-19, pred smrtjo prijatelje pozval, da naj se cepijoDick Farrel. Vir: Posnetek zaslona

V Floridi, v West Palm Beachu je zaradi koronavirusne bolezni covid-19 umrl znani radijski in televizijski voditelj Newsmaxa in prepričan anticepilec Dick Farrel.

Petinšestdesetletni Dick Farrel, znan skorajda kot pokojni Rush Limbaugh, je v svojem TV showu in na družbenih omrežjih pogosto kritiziral vodilnega ameriškega epidemiologa dr. Anthonya Faucija in ga opisoval kot od oblasti odvisnega lažnivca.

Trdil je, da se nikomur ne bi bilo potrebno cepiti.

Še v začetku julija je zapisal, da sta »dva kolega, ki ju poznam, bila cepljena, sedaj sta dobila korono in sta v kritičnem stanju v bolnišnici. Hvala vam, Moderna - ZA NIČ!«

Kolegom je tudi napačno svetoval, da se jim ni potrebno cepiti, če so že preboleli korono. Pred smrtjo je zapisal, da mu je žal, da se ni cepil in prijatelje pozval, da se naj cepijo in ne ponovijo njegove napake.

Kolegom je tudi napačno svetoval, da se jim ni potrebno cepiti, če so že preboleli korono.

Dva dni pozneje je zapisal: »Zakaj bi se cepili, če to promovirajo ljudje, ki so vam ves čas lagali glede mask?«

Po njegovi oceni so demokrati pandemijo napihovali le zato, da bi lahko zgrabili še več oblasti.

Pogosto je tudi javno podpiral ideje Donalda Trumpa in širil njegova sporočila o tem, da se približuje državljanska vojna.

Toda, ko se je zaradi okužbe in covida-19 za tri tedne znašel v bolnišnici, je spremenil prepričanje.

Prijatelje je pozival, da naj se cepijo, je poročala lokalna postaja WPTV.

Amy Leigh Hair, tesna prijateljica Dicka Farrela je nato na Facebooku zapisala: »Covid je odnesel enega od mojih najboljših prijateljev. Počivaj v miru, Dick Farrel. On je razlog, zaradi katerega sem se cepila. Poslal mi je sporočilo in zapisal 'Cepi se!' Zapisal je, da virus ni šala in da si sam želi, da bi se cepil.«

Hair je dodala, da je tudi sama »zaupala svojemu imunskemu sistemu« in da podobno kot njen prijatelj - ni zaupala cepivu.

Toda sčasoma je ugotovila, da jo mora biti bolezni covid-19 bolj strah kot morebitnih stranskih učinkov cepiv.

In da je sedaj srečna, da se je še pravočasno cepila.

Delite članek