REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Elon Musk po nesreči Tesle 3 rekordno hitro javno obljubil izboljšave

Elon Musk po nesreči Tesle 3 rekordno hitro javno obljubil izboljšaveTesla model 3

Počasen odziv proizvajalcev, neodzivni servisi, težave pri dostopu do odgovornih – vse to so tudi pri nekaterih v avtomobilski industriji še zmeraj običajne težave. Nedavno ravnanje odgovornih v Tesli pa je čisto nasprotje takšnemu ravnanju.

Nekaj dni potem, ko je eden od uporabnikov Reddita sedel za volan svojega novega vozila, Tesle modela 3, se mu je zgodila prometna nesreča. Sreča v nesreči je bila, da voznik in sopotnik v tej nesreči nista bila huje poškodovana, čeprav je bila Tesla 3 v nesreči popolnoma uničena. Gasilci so menda povedali, da iz tako uničenih avtomobilov »ljudje po navadi ne odidejo«, kaj šele, da ne bi bili resneje poškodovani. To je verjetno posledica konstrukcije vozil Tesla, saj vozilo spredaj nima motorja, pač pa prtljažni prostor, ki se ob nesreči lepo zmečka in s tem absorbira trk.  

Vendar je lastnik avtomobila na družbenih omrežjih takoj opozoril na nekaj napak pri avtomobilu, predsednik uprave Elon Musk pa je takoj obljubil – spremembe in popravke.

Lastnik Tesle se je namreč pritožil, da se je ob nesreči zlomil tudi velik ekran vozila, ki je dejansko velik »tablični računalnik«, preko katerega se nadzirajo različni sistemi v vozilu. Ta ekran je hkrati ob nesreči zdrsnil v tak položaj, da je zaprl dostop do predalčnika z dokumenti na strani sovoznika. Voznik je imel posledično težave pri dostopu do zavarovalne police. Razen tega je ob nesreči voznik z roko zadel ob ekran vozila in se ob tem nekoliko porezal.

Takoj ko je predsednik uprave Elon Musk izvedel za te pripombe, se je oglasil na Twittru in predlagal spremembe, ki bi lahko preprečile takšne dogodke. Najnovejši popravek nja bi omogočil avtomatsko odpiranje predalčnika za rokavice v primeru nesreče. Preko ekrana pa bo po novem nameščena tanka plastična zaščita, ki bo preprečila ureznine. Res izjemno hitra reakcija na pripombe uporabnika, in to s samega vrha uprave. Še več, s strani tistega, ki istočasno gradi največjo tovarno baterij na svetu, eksperimentira s »Hyperloopom«,( prodaja »metalce ognja«, gradi globalno internetno mrežo, načrtuje kolonizacijo Marsa in je res pravkar v orbito mimo Marsa poslal svoj rdeči »roadster«. In bi se seveda lahko mirno izgovoril, da ima »dovolj drugega dela.« 

Sicer pa je Tesla, kot poroča Bloomberg, te dni na daljavo vsem svojim avtomobilom pravkar presenetila še z enim darilom.  Vsem lastnikom Tesel je namreč poslala še »nadgradnjo« programske opreme v njihovih avtomobilih. Na podoben način so že prejšnji popravki kar »na daljavo« vsem kupljenim avtomobilom omogočili nekatere nove funkcije. Na primer možnost, da se z dotikom prsta na ekranu spremeni trdota vzmetenja, tempomat z »zavedanjem prometa«, ter avtomatsko parkiranje. Osmi popravek prinaša številne nove izboljšave, največja pa je premik »samozavedanja« avtomobila in pri prenosu orientacije vozila iz kamer na – radar. Radarji so hitrejši in boljši od kamer, vendar so imeli doslej težave, ker so včasih prazno pločevinko ocenili za »oviro«. 

Tesla model 3
Tesla model 3

Tesla naj bi sedaj rešila ta problem in radarji na Teslah sedaj kažejo ne samo objekte pred njimi, pač pa celo pred avtomobili, ki so v koloni spredaj pred njimi. Natančno je tudi zaznavanje kolesarjev, ki se na ekranu sicer kažejo kot motociklisti. Ta Teslin premik pa je izjemen – ostali avtomobilski proizvajalci se namreč še zmeraj zanašajo na bolj ali manj izpopolnjene laserje, imenovane »lidar«, ki pa so očitno manj zanesljivi od radarjev. Po eni strani so bolj natančni od radarjev – toda hkrati ne delajo dobro v slabem vremenu. 

Ena od posebnosti novega Teslinega avtopilota naj bi bila tudi v tem, da se obnaša bolj »človeško«. Avtomobili so se med vožnji v režimu avtopilota doslej na primer vedno držali sredine, toda povsem človeško je, da voznik, ki se na desni strani pasu vozi mimo tovornjaka, ali pa se mu veliko vozilo približuje z drugega pasu, nekoliko umakne, da bi si zagotovil dodaten prostor v primeru nenadnega dogodka ali nesreče. In točno tako »človeško« naj bi sedaj tudi tesle vozile same, ko so na »avtopilotu«, ki pa uradno seveda še zmeraj zahteva nadzor voznika.