REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Boris Johnson ima s pomivanjem tal enake probleme kot z brexitom

Boris Johnson ima s pomivanjem tal enake probleme kot z brexitomPoplave mu niso kos: podjetni premier Boris Johnson

V Veliki Britaniji se kmalu začne uradna kampanja za predčasne volitve, ki bodo 12. decembra letos. Še naprej vodi konservativna stranka, vendar se je njena prednost pred laburisti zmanjšala samo na štiri odstotke.

Vodja konservativcev je imel težave tudi z Nigelom Faragom, vodjo Brexit stranke.

Prednost konservativcev pred laburisti se je zmanjšala na le štiri odstotke.

Ker je Johnsonov dogovor z EU obsodil kot slab in napovedal, da bo s svojimi 600 kandidati konkuriral konservativcem v »njihovih« okrajih, je bil deležen napadov, češ da bo postal predsednik »ne brexit« stranke in uničil vse, za kar se je boril.

Na koncu sta Farage in Johnson v dramatičnem preobratu dosegla dogovor, po katerem stranka Brexit ne bo odžirala glasov kandidatom torijcev, pač pa bo konkurirala predvsem laburistom.

Medtem se je Johnson odločil tudi, da bo v Bruselj, Evropski komisiji poslal tudi svoj predlog za evropskega komisarja, čeprav je najprej trdil, da tega ne bo naredil.

Johnson in Farage
Tekmeca sta sklenila predvolilni pakt: Boris Johnson in Nigel Farage

Laburisti in njihovi zavezniki pa se že pred uradnim pričetkom kampanje pripravljajo na »taktično glasovanje«, kjer bodo vsi podpirali kandidate, ki imajo največ možnosti na volitvah.

Na ta način bi v britanskem večinskem sistemu glasovanja lahko na koncu zmagale tiste stranke, ki bodo manj razdeljene, ključno vprašanje pa ostaja podpora brexitu (ali ne) in drugemu referendumu (ali ne).

Konservativci pa si poskušajo politične točke nabirati tudi drugače.

Boris Johnson je namreč ob poplavah, ki so prizadele prebivalce v Veliki Britaniji tudi sam pokazal, kako zna vihteti metlo za pomivanje tal oziroma »močota.«

Le da mu, kot kažejo posnetki, to ni najbolj uspevalo.

Kritiki so na družbenih omrežjih ocenjeval, da mu gre pomivanje tal enako dobro od rok kakor brexit ter da je očitno, da Johnson krpe za pomivanje tal še ni imel v rokah in da zato sploh ne ve, kako zadevo uporabljati.

»V današnji metafori brexita je mož, ki naj bi očistil svinjarijo, zadeve na koncu naredil še slabše,« je zapisal eden od uporabnikov družbenih omrežij.

»Kar tako, po naključju, še naprej mlati s krpo po podu, Boris; plebs bo verjel, da si res odkrito in na vse pretege želiš pomagati in da to sploh ni patetičen poskus pridobivanja glasov,« je zapisal drugi.

»In ne oziraj se na to, da krpa očitno ne razume fizične lastnosti vode,« je dodal tretji.

Četrti je menil, da je vse, česar se ta človek loti, »potem še slabše

»Smrtna žrtev, sto življenj ogroženih, uničen posel, toda vse to je samo priložnost za fotografiranje in zabavo«, je ravnanje Johnsona ocenil peti.

In tako naprej…

Delite članek