REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Telefon je dovolj za nakupovanje v Mercatorju

Telefon je dovolj za nakupovanje v MercatorjuMercator - guvernerka Tabaković

V Mercatorjevem hipermarketu v Beogradu je guvernerka Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković izvedla prvo transakcijo s takojšnjim plačilom prek telefona. Ta je zdaj mogoča v 320 prodajalnah Roda, Idea in Mercator.

Ob tem je guvernerka Tabakovićeva dejala, da gre za enega največjih projektov, ki ga je Narodna banka Srbije kadarkoli izvedla. »Izboljšane aplikacije za mobilno bančništvo zdaj omogočajo takojšnje plačevanje blaga, ki sprejema ta plačila prek sistema IPS Narodne banke Srbije,« je razložila.

Tovrstna plačila omogoča največja trgovska veriga v Srbiji, Mercator-S, z več kot 320 prodajalnami Roda, Idea in Mercator, v sodelovanju z lokalno Banko Poštne hranilnice.

Največja vrednost te storitve je, da je hitra, enostavna in varna za stranko. Za nakup v naših trgovinah IDEA, Roda in Mercator ne potrebujemo več denarja ali plačilne kartice, temveč samo mobilni telefon.

»Največja vrednost te storitve je, da je hitra, enostavna in varna za stranko. Za nakup v naših trgovinah IDEA, Roda in Mercator ne potrebujemo več denarja ali plačilne kartice, temveč samo mobilni telefon in bančno aplikacijo, kjer imamo račun. Glede na to, da zaradi razvoja novih tehnologij živimo v času nenehnih sprememb, pričakujemo, da bo takojšnje plačilo z mobilnim telefonom zelo hitro postalo naša vsakdanja navada za hitrejše in enostavnejše nakupe,« je dejala glavna finančna direktorica pri Mercator-S Violeta Kovačević.

Mercator imetnikom Pike v Sloveniji že dve leti ponuja plačevanje prek M Pay QR kode, ki jo na blagajni enostavno poskenirajo in tako plačajo, hkrati pa pridobijo tudi pike nakupa.

Mercator bo storitev v kratkem dopolnil še s sprotnim skeniranjem izdelkov med nakupovanjem.

Tako bodo uporabniki aplikacije Moj M celotno nakupovalno pot izvedli zgolj s pametnim telefonom, brez zlaganja izdelkov na blagajniški pult, kar na samopostrežnih blagajnah z virtualnim računom.

Glede na to, da imajo v Mercatorju več kot 130.000 prenosov aplikacije Moj M, pričakujejo hiter porast uporabnikov nakupovanja s telefonom.

Delite članek