REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Odlični poslovni rezultati odskočna deska za velike načrte Mercatorja

Odlični poslovni rezultati odskočna deska za velike načrte MercatorjaKoliko Mercatorjev je v Nemčiji?

Maksim Poletajev, predsednik upravnega odbora Fortenove včeraj v intervjuju za Večernji list ni skoparil s pohvalami za našega največjega slovenskega trgovca.

Presenetljivo je napovedal, da bo zaradi odličnih poslovnih rezultatov Mercator že v letošnjem letu postal del skupine Fortenova.

Spomnimo, skupina Fortenova skrbi za zdravi del poslovanja hrvaškega Agrokorja. Poletajev je v intervjuju pohvalil poslovne rezultate skupine Mercator, ki je v zadnjih dveh letih podvojila svojo dobičkonosnost, zvišala svojo učinkovitost in kot ključno – uspešno nadaljuje svoje razdolževanje.

Mercator načrtuje, da se bo v letošnjem letu razmerje med dolgovi in EBITDO znižalo celo pod 5%.

Odzval se je tudi že predsednik uprave Mercatorja Tomislav Čizmić, ki je izrazil zadovoljstvo, da tudi »vodstvo Fortenove prepoznava pozitivne premike v poslovanju skupine Mercator, še posebej v Sloveniji in tudi v Srbiji«.

Dodal je, da seveda »prva prioriteta Mercatorja ostaja prenos družbe na Fortenovo, ob hkratni nadaljnji rasti in razvoju skupine«.

Skupina Mercator v zadnjih dveh leti občutno znižuje svojo zadolženost.

Ob tem pa je lani uspešno sklenila program prodaje nepremičnin, kar je rezultiralo v zvišanju EBITDE za več kot 17%. 

Mercator sicer načrtuje, da se bo v letošnjem letu razmerje med dolgovi in EBITDO znižalo celo pod 5%.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek