REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Počivalšek s kolegi iz Hrvaške, Srbije, BiH in Črne gore o Mercatorju

Počivalšek s kolegi iz Hrvaške, Srbije, BiH in Črne gore o MercatorjuMinister Zdravko Počivalšek, foto: fotomontaža S. N.

Gospodarski minister Zdravko Počivalšek, ki opravlja tekoče posle, se bo danes na Bledu s predstavniki sorodnih ministrstev in vlad iz Hrvaške, Srbije, BiH in Črne gore sestal na temo Mercator. Udeleženci bodo izmenjali aktualne informacije in govorili o nadaljnjih korakih v zvezi z reševanjem družb in koncerna Agrokor.

Počivalšek se bo srečal s hrvaško ministrico za gospodarstvo, podjetništvo in obrt Martino Dalić, s srbskim podpredsednikom vlade in ministrom za trgovino, turizem in telekomunikacije Rasimom Ljajićem, podpredsednikom sveta ministrov BiH in ministrom za zunanjo trgovino in gospodarske odnose BiH Mirkom Šarovićem ter črnogorsko generalno direktorico direktorata za notranji trg in konkurenco gospodarskega ministrstva Biljano Jakić.

Ključni cilj aktivnosti je zagotovitev varovanja javnega interesa v družbi sistemskega pomena za Slovenijo, to je Mercatorju, v odnosu do večinskega družbenika Agrokor in z njim povezanimi osebami. Z nadaljnjimi koraki se želi vzpostaviti pogoje za stabilno poslovanje Mercatorja, so zapisali v ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo.

V postopku prestrukturiranja hrvaškega koncerna Agrokor so upniki dosegli načelni sporazum o ključnih elementih poravnave, ki naj bi ga podpisali do 10. julija. Pričakovati je, da bo največji lastniški delež šel v roke bank upnic, ki naj bi trgovinsko dejavnost, torej Mercator in hrvaški Konzum konsolidirale ter jo prodale strateškemu partnerju.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek