REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Srbija je rešila Mercator, Slovenija naj ne nasprotuje investicijam iz Srbije!

Srbija je rešila Mercator, Slovenija naj ne nasprotuje investicijam iz Srbije!Miodrag Kostić

Na sestanku srbske gospodarske zbornice in podjetnikov v Srbiji je bilo precej pozornosti posvečenim tudi usodi Mercatorja ter prav tako politiki Slovenije do tujih, predvsem srbskih investicij. Šlo je za sestanek predstavnikov podjetja »Mercator-S«, (ki posluje v Srbiji) z dobavitelji in ob sodelovanju Gospodarske zbornice Srbije.

»Srbija, oziroma njeni organi in gospodarstveniki so na začetku krize z 'Agrokorjem«, 'i je imela posledice tudi za 'Mercator-S', postopali zelo premišljeno in odgovorno. Glede na to, kako korektno se je obnašala Srbija, pričakujemo, da bo tudi Slovenija na enak način postopala do naših investitorjev,« je dejal Marko Čadež, direktor Gospodarske zbornice Srbije.

Težave pri investicijah v Sloveniji naj bi imela podjetja »MK skupine« in »Delte«.

Razkril je tudi, da imata dve podjetji iz Srbije v Sloveniji določene težave.

Na to se je navezal minister za trgovino v vladi Srbije Rasim Ljajić, ki je potrdil te informacije in dejal, da gre za investicije podjetij »MK skupine« in »Delte«.

Minister Rasim Ljajić Vir:Gorana Jevtić

»V prihodnjem obdobju bom poklical resornega ministra iz Slovenije, da bi se z njim pogovoril na to temo in da, če je mogoče, organiziramo sestanek , na katerega bi bile povabljene tudi omenjeni srbski podjetji,« je dejal minister Ljajić, kot poroča Kurir.

V prihodnjem obdobju bom poklical resornega ministra iz Slovenije, da bi se z njim pogovoril na to temo.

Poudaril je tudi, da je za Srbijo zelo pomembna konsolidacija v Mercatorju, glede na to, da zaposluje 8000 ljudi in sodeluje z okoli 700 dobavitelji iz Srbije.

Dejal je, da bo vznik večjega števila alternativnih trgov omogočilo, da se tudi proizvodi manjših dobaviteljev pojavijo na policah maloprodajnih objektov v državi.

Trg maloprodaje v Srbiji namreč zahteva konsolidacijo in modernizacijo in tu je dovolj prostora in potenciala, tako za »Mercator« kot za druga podjetja, je bilo rečeno na sestanku predstavnikov podjetja »Mercator-S« z dobavitelji in v organizaciji Gospodarske zbornice Srbije.

Miodrag Kostić Vir:Kurir

Predsednik PKS Marko Čadež je dejal, da so hitra reakcija države in veliko angažiranje Gospodarske zbornice Srbije (PKS) ter pripravljenost vodstva podjetja, da se sooči z izzivi, predvsem pa razumevanje, podpora in zaupanje dobaviteljev, še posebej velikih, bili usodni za to, da se je »Mercator« rešil in obdržal na trgu in da mu je bila dana priložnost, da se konsolidira.

Predsednik Upravnega odbora Aik banke Miodrag Kostić je ob tem pohvalil sodelovanje in izvedeno financiranje v predhodnih dveh letih. Pri tem je poudaril, da je »Mercator-S« absolutno upravičil zaupanje Aik banke s tem, da je vračal vse svoje kredite v dogovorjenih rokih.

Komentarji