REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

AUDI E-TRON, Amerika, adijo

AUDI E-TRON, Amerika, adijoAudi e-tron | VIR: Youtube

Audi je na nedavnem avto salonu v San Franciscu zapravil kar nekaj milijonov za vso ekstravaganco in velik pomp pri predstavitvi prvega popolnoma električnega vozila e-tron. Veliki načrti in obljube, a vse je padlo v vodo, ko so obelodanili, da električnih modelov do nadaljnjega ne bodo pripeljali v Ameriko.

Veliki načrti in obljube, a vse je padlo v vodo, ko so obelodanili, da električnih modelov do nadaljnjega ne bodo pripeljali v Ameriko.

Predsednik Audija Amerika g. Scott Keogh je hotel vso zadevo malo omiliti in obrniti na pozitivno stran ter dejal, da bi bil zaslužek možen le, če bi lahko močno znižali stroške na račun vse potrebne infrastrukture.

Zamislil si je trgovce brez salonov, ki bi prodajali avtomobile po polni buto ceni. Brez popustov in ugodnosti. A takih žal ni in kalkulacija se jim ne izide.

Audi e-tron
Audi e-tron | VIR: Youtube

No, da bi malo omilil situacijo, saj je bil odziv nekaterih novinarjev, ki močno pokrivajo področje EV vozil, je dejal, da bodo nekateri trgovci, vseeno imeli nekaj demonstracijskih vozil. Tako si jih bodo potencialni kupci lahko vsaj ogledali. Nekaj prodajalcev iz Kalifornije je nad vozilom zelo navdušenih in morda bo prav to malo omehčalo nemško politiko glede prodaje.

E-tron bodo potencialni kupci lahko naročili, a za nakup bo potrebno plačati predujem 1.000 USD in nato čakati mesec, dva ali pa leto dni.

E-tron bodo potencialni kupci lahko naročili, a za nakup bo potrebno plačati predujem 1.000 USD in nato čakati mesec, dva ali pa leto dni. Pač dokler ne bo kupec na vrsti, saj bodo vse proizvajali samo v Audi tovarni v Bruslju.

Od prvega pravega navdušenja, da bo to prava konkurenca Tesli, sedaj samo zmajujejo z glavo. Prodajalci so navajeni hitre prodaje: vozila na zalogo, takojšen popust in čim prej ven iz salona.

Tako so navajeni pri prodaji klasično gnanih vozil.
Pri prodaji EV vozil pa je zgodba malo drugačna in tudi sami kupci so drugačni. Torej pride sedaj na vrsto najprej usposabljanje prodajalcev za tovrstna vozila, nato pa še cela podporna enota, kot so serviserji.

Audi e-tron
Audi e-tron | VIR: Youtube

Kaj naj rečem, prodaja električnih vozil bo v prihodnosti zagotovo potekala drugače, kot je danes. Manj bo čustev ob zvoku večvaljnih motorjev in utekanja vozil ter rednih servisov z menjavo vseh mogočih tekočin.

Morda jih bomo naročali kot halo-pizzo. Plačaš s kriptovaluto preko spleta in se avto sam pripelje na vaš naslov.

Delite članek