REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Audi E-Tron Sportback Concept

Audi E-Tron Sportback Concept

Po tem ko so že nekaj časa krožile po spletu fotografije novega Audijevega koncepta, je Audi tudi uradno izdal nekaj podatkov o novem konceptnem vozilu. E-Tron je dolg 4,9 metra in ima 2,9 metra medosne razdalje. Na sprednjem delu izstopajo LED luči ter osvetljen logo podjetja. Celotno vozilo deluje izredno dominantno in športno, za boljšo aerodinamiko pa skrbijo majhne kamere namesto vzvratnih ogledal, ki prenašajo sliko izza avtomobila na posebne zaslone v notranjosti. Tudi 23 palčna kolesa nakazujejo veliko dominantnost tega modela. V notranjosti v oči bode bol štirikotni kot okrogli volan z osvetljenim logotipom ter velik multimedijski zaslon občutljiv na dotik.

Kar 367 kW/500 KM lahko proizvedejo trije elektromotorji, od katerih je eden nameščen na sprednjo os, dva pa na zadnjo. V dno vozila so vgrajene baterije s kapaciteto 95 kWh, ki po navedbah Audija omogočajo autonomijo 500 kilometrov. Takšen pogonski koncept, ki bo kmalu že tudi v serijski proizvodnji, omogoča E-Tronu pospešek do 100 km/h v 4,5 sekunde. Po prvih najavah pa naj bi Audi iz koncepta serijski model razvil in na trg poslal že leta 2019.

Najbolj zanimivo pri tem konceptu pa je, da ga je oblikoval Slovenski oblikovalec Domen Ručigaj. Njegov zaščitni znak je idejna drznost in z njim se je že zapisal v svet avtomobilskega oblikovanja ter tako strumno koraka za Robertom Lešnikom, prvim oblikovalcev pri Mercedesu.

 

 

 

 

 

 

Delite članek