REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

V Italiji pozitiven na koronavirus tudi voditelj vladne Demokratske stranke

V Italiji pozitiven na koronavirus tudi voditelj vladne Demokratske strankeNicola Zingaretti

V Italiji je število smrtnih žrtev zaradi koronavirusa hitro poskočilo z 49 na 157, medtem ko je število okuženih doseglo 4600, je potrdil Angelo Borrelli, vodja nacionalne civilne zaščite.

In medtem ko so se v Sloveniji mnogi veselili koncerta znanega pevca (ki je bil vendarle v zadnjem trenutku odpovedan), iz Italije prihaja tudi novica, da je zbolel voditelj vladne Demokratske stranke (PD) in predsednik dežele Lacij Nicola Zingaretti.

Ta je na Twitterju potrdil, da je pozitiven na koronavirus.

»Tudi sam imam koronavirus«, je priznal in dodal, da se počuti dobro in da bo delo nadaljeval od doma.

Zanimivo je, da se je takoj oglasil nekdanji notranji minister Matteo Salvini, ki mu je zaželel hitro okrevanje.

»Želim hitro okrevanje sekretarju PD Nicoli Zingarettiju, ki je pozitiven na virus. Ne bi bilo normalno, da bi bili v sporu, ko gre za zdravje,« je zapisal.

V Italiji je sicer število vseh primerov okuženih naraslo s 3.858 na 4.636 oseb, v svetu pa je število okuženih že preseglo 102.000.

Nicolo je brat igralca Luce Zingarettija, ki je postal svetovno znan po vlogi inšpektorja Montalbana v istoimenski priljubljeni nadaljevanki.

Nicola Zingaretti ni sicer edini med vodilnimi politiki v svetu, ki jih je že dosegal virus.

Nedavno je za koronavirusom zbolel tudi svetovalec iranskega predsednika države, v Veliki Britaniji pa resno razmišljajo o suspendiranju parlamenta zaradi koronavirusa.

Delite članek