REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Škandal: Poslanci »Brexit stranke« ob intoniranju evropske himne v Evropskem parlamentu obrnili hrbte

Škandal: Poslanci »Brexit stranke« ob intoniranju evropske himne v Evropskem parlamentu obrnili hrbtePoslanci EP, obračanje hrbtov evropski himni, leta 2019. Vir: YouTube

Poslanci evroskeptične »Brexit stranke« Nigela Faraga so danes ob začetnem, plenarnem zasedanju Evropskega parlamenta ob uvodnem intoniranju evropske himne, Beethovnove Ode radosti – obrnili svoje hrbte, da bi s tem izkazali svoje nestrinjanje z Evropsko Unijo in tudi članstvom Velike Britanije v njej.

Poslanci evroskeptične »Brexit stranke« Nigela Faraga so danes ob uvodnem intoniranju evropske himne, Beethovnove Ode radosti – obrnili svoje hrbte, da bi s tem izkazali svoje nestrinjanje z Evropsko Unijo.

Gre vsekakor za doslej »precedenčno«, nespoštljivo gesto poslancev te stranke do Evropskega parlamenta.

Vendar so na enak način poslanci prejšnje Faragove stranke UKIP ravnali tudi že leta 2014.

Vsi ti poslanci seveda istočasno tudi prejemajo visoke plače – prav zato, ker so izbrani v Evropski parlament.

Vendar niso bili edini, ki so si privoščili politično provokacijo.

Na novo izbrani britanski liberalni demokrati so vsi nosili kratke majice z napisom »Bollocks to Brexit« oziroma »jajca brexitu«, ki v prevodu pomeni nespoštljivo gesto, usmerjeno proti odhodu Velike Britanije iz EU.

Liberalni demokrati temu, še posebej pa odhodu brez dogovora nasprotujejo in so tudi zato letos dobili več glasov na volitvah v Evropski parlament. Vendar je težava v tem, da so jih še več dobili predstavniki – Brexit stranke.

Nigel Farage Vir:Express

Richard Corbett, laburistični poslanec v Evropskem parlamentu je dejal, da so pripadniki Brexit stranke verjetno mislili, da so »videti pametni«, da pa je njihova poteza bila videti »patetično in ni impresionirala nikogar.«

Katalonski poslanci so s seboj imeli slike svojih političnih zapornikov, poslanci levice pa so z napisi protestirali proti kriminalizaciji reševanja prebežnikov v Sredozemlju

Istočasno se je oglasil tudi predsednik Brexit stranke, Nigel Farage. Glede Jeremya Hunta in Borisa Johnsona, kandidatov za mesto predsednika britanske vlade in konservativne stranke je dejal, »da jima ne verjame niti besede,« da pa jima daje »opozorilo«, ker, »če ne bosta izvršila brexita do 31. oktobra, potem sta 'gotova' in bomo videli njun turkizen prevzem«.

Torej prevzem njihovega političnega prostora s strani njegove stranke, ki ima simbole v turkiznih, modro-zelenih barvah.

Ob tem so tudi katalonski poslanci s seboj imeli slike svojih političnih zapornikov, poslanci levice pa so z napisi protestirali proti kriminalizaciji reševanja prebežnikov v Sredozemlju in zahtevali konec projekta »Trdnjave Evropa.«

Novega predsednika Evropskega parlamenta naj bi parlament izbral jutri, doslej je to funkcijo opravljal Antonio Tajani, ki je ob zaključku svoje kariere pokazal, da simpatizira z desnimi političnimi strankami, ki izražajo ozemeljske pretenzije do Slovenije.

 

Delite članek