REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Nekdanji šef Pentagona za 'identifikacijo naprednih zračnih groženj': NLP-ji so izključevali ameriške jedrske naprave

Nekdanji šef Pentagona za 'identifikacijo naprednih zračnih groženj': NLP-ji so izključevali ameriške jedrske napraveNLP-ji se očitno zelo zanimajo za - jedrsko tehnologijo Zemljanov... Vir: Twitter

Neznani leteči predmeti (NLP) so pogosto prihajali v zelo nevarno navzkrižje z ameriško jedrsko tehnologijo in večkrat prisilili nekatere naprave v izključitev iz omrežja, je razkril Luis Elizondo, nekdanji vodja Pentagonovega programa za identifikacijo naprednih zračnih groženj v pogovoru za Washington Post.

Elizondo je namreč odgovarjal na novinarska vprašanja v okviru serije spletnih pogovorov, ki jih je na to temo organiziral washingtonski časnik.

Do tega razkritja prihaja pred javno objavo poročila o NLP-jih v mesecu juniju, v skladu z ukazom, ki ga je svojčas podpisal (tedaj še predsednik ZDA) Donald Trump.

Že doslej so bili znani številni primeri, ko so predvsem piloti ameriške vojaške mornarice opazili večje število NLP-jev v bližini vojaških ladij ali drugje v zračnem prostoru ZDA, pa tudi pod morjem, kjer so podmornice zasledile neznane objekte, ki so se gibali s hitrostjo več sto kilometrov na uro.

NLP-ji so se vpletali tudi v delo jedrskih instalacij drugih držav in jih 'dejansko vklapljali v omrežja,' razkriva strokovnjak Pentagona.

»V tej državi smo imeli incidente, v katerih so se NLP-ji vpletali v delovanje in celo izključevali naše jedrske instalacije je priznal Elizondo v intervjuju.

Medtem ko nekateri menijo, da so ti incidenti nekaj, kar je miroljubno, pa obstajajo podatki, da so se NLP-ji vpletali tudi v delo jedrskih instalacij drugih držav in jih »dejansko vklapljali v omrežja,« je dejal strokovnjak Pentagona.

»Mislim, da imamo na tej točki že dovolj podatkov, da lahko sklepamo, da obstaja interes za našo jedrsko tehnologijo in celo potencial, da prihaja do vmešavanja v to tehnologijo,« je dejal Elizondo, ki se mu ti dogodki sploh ne zdijo presenetljivi.

Glede težko pričakovanega prihajajočega poročila o NLP-jih pa je dejal, da je pomembno predvsem zato, ker bo »definitivno in dokončno« jasno razkrilo, da ob teh primerih in nepojasnjenih dogodkih nikakor ne gre za rusko ali kitajsko tehnologijo.

Delite članek