REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Štirinajst NLP-jev »rojilo« okoli ameriške bojne ladje, Pentagon potrdil verodostojnost posnetkov

Štirinajst NLP-jev »rojilo« okoli ameriške bojne ladje, Pentagon potrdil verodostojnost posnetkovNLP-ji v roju okoli ameriške vojaške ladje... Vir: Twitter

Posnetki radarja, ki prikazuje več kot ducat neznanih letečih predmetov (NLP), ki se premikajo z veliko hitrostjo in »rojijo« okoli ameriške vojne ladje so resnični, je potrdilo ameriško obrambno ministrstvo, potem ko je video posnetek prvi objavil eden od poznavalcev NLP-jev.

Ameriške obveščevalne agencije naj bi sicer junija, po ukazu nekdanjega predsednika Donalda Trumpa razkrile javnosti vse, kar vedo o teh nenavadnih pojavih, zato ameriški uradniki v zadnjem času bolj odkrito govorijo o le-teh.

»Lahko potrdim, da je video posnetek, ki ste ga poslali, posnelo osebje mornarice,« je tiskovni predstavnik Pentagona za NBC dejal po objavi filmčka, ki ga je sicer prvi objavil režiser Jeremy Corbell.

Na posnetku, ki prikazuje radarski zaslon ladje ameriške mornarice, je prikazanih skupno 14 neznanih letečih predmetov, ki se hitro pomikajo okoli vojaške ladje.

Operater radarja   Vir: Twitter
Operater radarja. Vir: Twitter

V ozadju se slišijo glasovi zmedenih mornarjev, saj posadka očitno razpravlja o nenavadnem dogajanju.

Nekatere med njimi je mogoče slišati, kako govorijo, da se neznani leteči predmeti »premikajo hitro«, medtem ko posadka skuša ugotoviti oddaljenost in ostale značilnosti tega pojava.

Incident je bil vključen med »tekoče preiskave« projektne »skupine za neznane zračne pojave« (UAPTF), poseben program ameriške pomorske obveščevalne službe, ustanovljen za zbiranje poročil o skrivnostnih opažanjih.

Corbell je dejal, da je bila v iskanje NLP-ja pod vodo vključena tudi podmornica, ki pa ga ni uspela zaslediti.

Corbell, znan po svojih dokumentarnih filmih o NLP-jih je dejal, da je bil video posnet v CIC-u oziroma »borbenem informacijskem centru« (Combat Information Center) ameriške vojaške ladje USS Omaha.

Skrivnostni dogodek se je pripetil dne 15. julija 2019 nekje ob kalifornijski obali, blizu San Diega.

Dejal je tudi, da je vsaj eden od opazovanih predmetov v nekem trenutku vstopil v vodo, na podoben način, kot so o teh predmetih že prej poročali ameriški mornarji, ki so videli NLP-je nad morjem.

Corbell je potrdil, da je bila v iskanje NLP-ja pod vodo vključena tudi podmornica, ki pa ga ni uspela izslediti.

USS Omaha   Vir: WOWT, Twitter
USS Omaha. Vir: WOWT, Twitter

»Najbolj impresivna je bila njihova vzdržljivost. Dogodek je trajal več kot eno uro, vsi stiki z njimi pa so kar izginjali. Nikoli nismo mogli ugotoviti, kam so izginili,« je po poročanju Corbella dejal član posadke USS Omaha.

Poročilo o NLP-jih bo predvidoma predstavljeno obveščevalnemu odboru ameriškega senata že junija, zelo mogoče že naslednji teden.

Filmski ustvarjalec je za Daily Star še dejal, da je glede na pridobljene podatke mornarica v samo enem mesecu leta 2019 naletela na do 100 NLP-jev.

»Poročali so mi, da je bilo na številnih ladjah zaznanih od 50 do 100 neznanih letečih predmetov. O tem so se mornarji ves čas pogovarjali po radijskih zvezah,« je dejal režiser.

Gre za drugi posnetek, ki ga je Corbell objavil v zadnjih tednih.

Sredi maja je objavil še en video posnetek, ki ga je Pentagon prav tako potrdil kot pristnega.

Ta video je prikazoval okrogel predmet, ki je hitro letel okoli kalifornijske obale, nato pa nenadoma izginil pod vodo.

Poročilo o NLP-jih bo predvidoma predstavljeno obveščevalnemu odboru ameriškega senata že junija, zelo mogoče že naslednji teden.

Delite članek