REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Ameriški »protikoronski podtaknjenec« bo v pol leta razkril pravo resnico o NLP-jih

Ameriški »protikoronski podtaknjenec« bo v pol leta razkril pravo resnico o NLP-jihZemeljski NLP? Vir: Twitter

Medtem ko razni »protikoronski podtaknjenci« v zakonodaji, ki jo kot po tekočem traku sprejema slovenska vlada sprožajo stalne polemike, so se tudi v ameriški zakonodaji znašla določila, ki na prvi pogled nimajo nič skupnega s pomočjo države.

V več kot 5600 strani dolgem besedilu zakona o pomoči, ki ga je nedavno sprejel ameriški predstavniški dom, je tako »skrito« tudi določilo, ki od ameriških agencij zahteva objavo »netajnega« poročila o »neznanih letečih predmetih.«

Zato bodo ameriške obveščevalne in druge agencije morale pripraviti posebno poročilo o »neidentificiranih zračnih fenomenih« (UAP), ki so sicer bolj znani pod imenom »neznani leteči predmeti« (NLP- UFO).

Zakon je medtem prejšnji teden podpisal tudi Donald Trump.

V zakonu je za pomoč gospodarstvu in prebivalstvu prizadetemu zaradi pandemije koronavirusne bolezni Covid-19 predvidenih kar 2,3 trilijona ameriških dolarjev pomoči.

Ameriške obveščevalne agencije morajo o NLP-jih pripraviti posebno poročilo, ki bo javno in ne bo zaupno, predložiti pa ga morajo senatnemu odboru za obveščevalne dejavnosti v roku 180 dni.

Ob tem pa morajo ameriške obveščevalne agencije o NLP-jih pripraviti posebno poročilo, ki bo javno in ne bo zaupno, predložiti pa ga morjoa senatnemu odboru za obveščevalne dejavnosti v roku 180 dni.

Poročilo mora vsebovati »podrobno analizo podatkov o neznanih zračnih fenomenih in poročila, zbrana od skoraj vseh državnih obveščevalnih agencij.«

Ob tem mora vključevati tudi »identifikacijo vseh incidentov ali primerov, ki kažejo, da so potencialni tekmeci dosegli preboj v zračnih sposobnostih, ki bi lahko ZDA ali njene konvencionalne sile spravili v nevarnost.«

Christopher Mellon, nekdanji pomočnik obrambnega ministra za obveščevalno dejavnost je ob tem čivknil, da je upal, da bo nova administracija »rigorozno izpolnila svoja pooblastila do nadzora« na tem področju.

»Nacionalna varnostna birokracija je zaskrbljenost ljudi in mnogih pripadnikov vojaškega osebja ignorirala veliko predolgo časa,« je poudaril.

Omenjeni korak je le eden v vrsti podobnih.

V enem od posnetkov je vidno, kako pred letalom leti temen, okrogel objekt, drug posnetek pa kaže majhen objekt, kako pospešuje nad površjem Zemlje. Zadnji posnetek kaže okrogel objekt, ki se giblje hitro, nato pa upočasni.

Lani je Pentagon javnosti prikazal tri posnetke srečanj vojaških pilotov z neznanimi letečimi predmeti.

Trije kratki posnetki so bili posneti novembra leta 2004 in januarja leta 2015.

V enem od posnetkov je vidno, kako pred letalom leti temen, okrogel objekt, drug posnetek pa kaže majhen objekt, kako pospešuje nad površjem Zemlje. Zadnji posnetek kaže okrogel objekt, ki se giblje hitro, nato pa upočasni.

Glas v enem od posnetkov komentira, da jih je »tukaj cela flota

Drugi pa odvrne, da gredo »vsi proti vetru, veter pa je 120 vozlov v smeri zahoda.«

»Poglej to zadevo poba,« osuplo pravi pilot.

Nick Pope, ki je nekoč že preiskoval NLP-je za ameriško ministrstvo za obrambo je dejal, da bi to lahko bilo nekaj nezemeljskega, da pa »nima dokončnega odgovora.«

Prav te dni pa so nenavaden fenomen videli tudi nad Havaji.

Nekateri opazovalci so se šalili, da Nezemljani prihajajo na počitnice.

Kaj je res in kaj ne pa bomo - morda - izvedeli čez pol leta.

Delite članek