REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Ali lov za NLP-ji nad ZDA pritrjuje cenzuriranemu sporočilu Neila Armstronga z Meseca?

Ali lov za NLP-ji nad ZDA pritrjuje cenzuriranemu sporočilu Neila Armstronga z Meseca?Astronavt na Luni

V ZDA je bilo v zadnjem času objavljenih več – tudi s strani ameriškega nadzora letenja, vojske in drugih institucij – uradnih poročil o zabeleženih srečanjih pilotov z "neznanimi letečimi predmeti." Ob teh srečanjih so ameriška letala spremljali neznani objekti, ki so jih piloti sicer videli, vendar so se nato oddaljili z izjemno hitrostjo, ne da bi bili sploh zaznani z radarji.

O enem od uradnih poročil je poročal na primer Tyler Rogoway. To poročilo opisuje, kako so 16. novembra leta 2004 ameriški lovci F-18 "Super Hornet" nad zalivom Baya zaman lovili objekte, ki so se "z višine nad 18.000 metrov do površine Zemlje spustili v le nekaj sekundah."

Ko se je ta predmet spustil nad morje, se je pilotom zdelo, kakor da voda vre pod njim

Nenavadni leteči predmeti neznanega izvora so ob tem pokazali sposobnost doseganja "velikih hitrosti in obratov", pri tem pa jih niso uspeli spremljati niti najbolj napredni radarji in senzorji.

Objekt brez kril ali vidnih motorjev naj bi bil dolg približno 15 metrov. Ko se je ta predmet spustil nad morje, se je pilotom zdelo, kakor da "voda vre pod njim", nato pa se je s hitrostjo okoli 800 kilometrov na uro nenadoma začel dvigovati na višino okoli 300 metrov nad ocean.

Radar AN/APG-73 v letalih "Super Hornet" ni uspel niti zaznati tega objekta celo iz največje bližine. Tudi radarsko merjenje "Link16" iz ladje USS Princeton ni bilo uspešno. Piloti so poskusili neznano tarčo ujeti vsaj v merilno napravo na svoji čeladi, imenovano "Joint Helmet Mounted Cueing System" (JHMCS) – toda prav tako jim ni uspelo "zakleniti" nobene tarče. Eden pilotov se je nato velikemu "Tic-tacu", oziroma ovalnemu in kot velikemu bombonu podobnemu objektu, kot ga je imenoval, približal od zgoraj, toda zdelo se je, da je "neznano plovilo očitno prepoznalo" njegovo namero in se je ekstremno hitro oddaljilo.

Radarji na ladji pa znova niso zaznali in pokazali - ničesar. Nato pa se je neznani leteči predmet znova pojavil na istem mestu, na katerem je bil na začetku akcije – za letalom F-18, ki je bilo sicer odlično vzdrževano in povsem novo, z manj kot 100 urami letenja. Še dva pilota F-18 sta imela podobna srečanja, eden pa je znova opazil, da se morje pod neznanim letečim predmetom "kadi", kakor da bi vrelo, medtem ko je bila morska površina drugje povsem mirna.

Ameriški Pentagon je končno priznal, da so imeli 22 milijonov dolarjev vreden "UFO program", kjer je zabeleženih še vrsta podobnih nepojasnjenih srečanj. Marca letos je tudi CNN poročal, da sta pilota dveh komercialnih letal prav tako opazila "neznane leteče predmete", ki jih radarji prav tako niso zaznali.   

Hrvaški portal "100posto" te dni opozarja na pričevanja astronavta Buzza Aldrina, ki je potrdil, da so astronavti ob prvem pristanku na luno prav tako opazili vesoljce in da naj bi o tem Neil Armstrong, prvi človek, ki je stopil na Mesec, tudi poslal sporočilo, ki pa naj bi ga ameriška vesoljska agencija NASA – cenzurirala.

Njihove vesoljske ladje veliko bolj superiorne kot naše in po velikosti in po tehnologiji. Bile so velike in naravnost zastrašujoče.

To dejstvo naj bi Armstrong tudi izpovedal ob intervjuju ob robu simpozija NASE. Na vprašanje, kaj naj bi se točno zgodilo, ko je stopil na Mesec, je odgovoril: "Bilo je neverjetno… Seveda, vedno smo vedeli, da obstaja možnost… Dejstvo je, da smo bili opozorjeni. Nikoli ni bilo nekih vprašanj o vesoljski postaji ali mestu na Mesecu."

Na vprašanje, kako to misli, da so bili opozorjeni, pa je Armstrong odvrnil: "Ne smem razkrivati podrobnosti, ampak rečem lahko, da so njihove vesoljske ladje veliko bolj superiorne kot naše in po velikosti in po tehnologiji. Bile so velike in naravnost zastrašujoče."

Fizik in profesor matematike Univerze v Moskvi Vladimir Azhazha pa poudarja, da obstaja veliko intervjujev in dokumentov, ki kažejo na to, da je mogoče, da so se astronavti vesoljskega programa NASE Apollo ob raziskovanju površine Meseca pravzaprav soočili z nezemeljskimi bitji. Po njegovih besedah je Niel Armstrong kontroli na Zemlji takrat sporočil, da sta jih po pristanku na Mesecu "opazovala dva velika, skrivnostna objekta", vendar pa to sporočilo nikoli ni prišlo v javnost, ker je bilo - cenzurirano.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek