REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Odkritje "triprstih nezemljanov" sprožilo nova ugibanja o izvoru ljudi

Odkritje

V južnem Peruju, blizu znanih velikih podob iz Nazce, ki so vrisana v tla tako, da jih je mogoče v celoti videti zgolj iz velike višine, naj bi odkrili mumificirana telesa, ki imajo - samo tri prste.

Kot poroča britanski Mirror so znanstveniki v južnem Peruju, blizu znanih velikih podob iz Nazce, ki so vrisana v tla tako, da jih je mogoče v celoti videti zgolj iz velike višine, odkrili mumificirana telesa, ki imajo - samo tri prste. Trupla naj bi našli v doslej še neznanem grobu. 

Mediji so o skrivnostni najdbi poročali kot o "mumificiranih nezemljanih", saj so nekateri znanstveniki prepričani, da bi mumificirana trupla lahko predstavljala dokaz o še neodkritih vrstah življenja na Zemlji ali pa da gre celo za primerke nezemeljskega življenja. 

Triprstni nezemljan

Mumificirana trupla imajo glave oblikovane na nenavaden način, na rokah pa imajo samo tri zelo dolge prste. Znanstveniki so naredili tudi DNA teste. Nekateri vzorci so se pokazali kot neprimerni za analizo,rezultati drugih pa kažejo, da naj bi skeleti pripadali vrsti homo sapiens, kar pomeni, da naj bi bilo to ljudje in ne "nezemljani". 

Dokazi kažejo, da DNA iz biološkega materiala možganov in kosti roke pripada homo sapiensu, torej ljudem.

V poročilu laboratorija za analizo DNA Univerze Lakehead iz Ontaria v Kanadi je zapisano: "Dokazi kažejo, da DNA iz biološkega materiala možganov in kosti roke pripada homo sapiensu, torej ljudem." Analiza radioaktivnega ogljika je tudi pokazala, da so bile te osebe žive med leti 245 in 419 pred našim štetjem. Kljub nenavadnemu videzu so znanstveniki še zmeraj prepričani, da gre za ljudi, ki pa so dejansko videti, kot da bi šlo za "nezemljane".

Kljub temu pa je ta najdba znova pogrela razprave tistih, ki so prepričani, da so zemljo doslej že večkrat obiskali ali celo naselili nezemljani. To naj bi dokazovali tudi posnetki, narejeni v petdesetih letih blizu ameriškega Roswella, kjer naj bi se zrušilo nenavadno leteče plovilo, za katero so oblasti najprej celo potrdile, da naj bi bilo nezemeljskega izvora, pozneje pa so pojasnilo "popravili" s trditvijo, da je šlo zgolj za meteorološki balon. Glede dogajanja v "področju 51" se je nato pojavila še cela vrsta teorij in pričevanj o tem, da naj bi se v tem področju skrivali ostanki vesoljcev in njihovih nenavadnih vesoljskih ladij. 

Triprstni nezemljan mumija

Vendar pa je še bolj verjetno, da gre znova za "potegavščino", saj naj bi do tega "odkritja" prvi prišli, kot poroča Express, poročevalci spletne strani Gaia.com, ki ima za seboj dolgo zgodovino podobnih neverodostojnih odkritij ter Jaimie Maussan, ki je doslej odkril že celo vrsto podobnih "nezemljanov", za katere se je pokazalo, da so v resnici ponaredki. Zadnji takšen primer je bila fotografija "nezemljana iz Roswella" leta 2015, za katerega se je izkazalo, da je v resnici truplo mumificiranega otroka.

Delite članek