REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Ameriška mornarica ima patente plovil, ki spominjajo na NLP-je in lahko bliskovito letijo skozi zrak, vodo in vesolje

Ameriška mornarica ima patente plovil, ki spominjajo na NLP-je in lahko bliskovito letijo skozi zrak, vodo in vesoljeZemeljski NLP

V zadnjem času je bilo objavljenih več poročil, iz katerih je razvidno, da so ameriški piloti večkrat redno opažali »neznane leteče predmete« (NLP). O tem naj bi nedavno podrobno obvestili tudi ameriškega predsednika Donalda Trumpa.

Toda sedaj so se pojavili dokazi, da ima ameriška mornarica oziroma nekateri njeni zaposleni patente za načrte plovila, ki zelo spominja na »neznane leteče predmete« in bi lahko na prvi pogled »premagalo zakone fizike«, tako da bi z lahkoto letelo skozi zrak, vodo ali vesolje.

Novo plovilo bi s pomočjo elektromagnetnih sil ustvarilo »kvantumski mehur«, ki bi mu omogočal letenje z ekstremno visokimi hitrostmi.

Novo plovilo naj bi namreč s pomočjo elektromagnetnih sil ustvarilo »kvantumski mehur«, ki bi mu omogočal letenje z ekstremno visokimi hitrostmi.

V dokumentu ameriške mornarice je zapisano, da tudi Kitajska »zelo veliko investira« v prav to, revolucionarno tehnologijo.

Gre za patent, ki ga je registriral inženir letalskih sil, ki dela v pomorskem centru za zračno bojevanje, oddelku za zračna plovila (NAWCAD), opisuje pa »hibridno« plovilo, ki leti z doslej neznanim elektromagnetnim pogonskim sklopom.

O tem je prvič poročal The Drive.

NLP, UFO Vir: Richard Elzey/Wikimedia Commons; CC 2.0

Ko so v patentnem uradu preverjali patente glede tehnologije, so najprej podvomili, da takšno plovilo obstaja, vendar so nato dobili pismo vodje razvoja tehnologije v ameriški vojski, ki je potrdil, da Kitajska »zelo veliko« investira v prav to tehnologijo.

Ameriška mornarica je sprejela celo posebna navodila, kako v prihodnje poročati o NLP-jih.

Patent z naslovom »plovilo, ki uporablja napravo za zmanjšanje inertne mase« navaja kot izumitelja Salvatoreja Cezarja Paisa, inženirja pri NAWCAD.

Plovilo naj bi bilo sposobno spremeniti »našo realnost v najbolj temeljnem pomenu«, z vplivom na fiziko inercijskih in gravitacijskih značilnosti plovila.

Zanimivo je tudi, da omenjeni patent iz leta 2016 sovpada z nedavnimi opažanji »neznanih letečih predmetov«, ki so jih zaznali predvsem ameriški piloti.

Ameriška mornarica je nato sprejela celo posebna navodila, kako v prihodnje poročati o NLP-jih.

Zemeljski NLP - koncept Vir:The Drive

Plovilo naj bi bilo sposobno spremeniti »našo realnost v najbolj temeljnem pomenu«, z vplivom na fiziko inercijskih in gravitacijskih značilnosti plovila.

Kot poroča The Drive, je sicer količina energije, ki bi bila potrebna za polete takšnih »teoretičnih letal« tako velika – enaka magnetnim silam nekaterih zvezd –, da je izdelava praktičnega, zemeljskega »NLP-ja« praktično nemogoča.

Toda, če bi bila ta tehnologija povezana s še nekaterimi drugimi, revolucionarnimi patenti Salvatoreja Cezarja Paisa, na primer s tehnologijo superprevodnikov, ki delujejo pri sobnih temperaturah, strokovnjaki ocenjujejo, da bi bila morda izvedljiva.

Superprevodniki lahko energijo prevajajo brez njene izgube, toda doslej so bili uspešni zgolj pri ekstremno nizkih temperaturah v laboratorijih, zato je patent superprevodnikov, ki bi lahko delovali ob sobnih temperaturah in »prevajali električno energijo brez izgub« ter ohranjali »optimalno termalno upravljanje brez izgube toplotne energije« prav tako zelo revolucionaren premik.

Delite članek