REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Nismo sami? Objavljen doslej najboljši video NLP-ja med »nadlegovanjem« ameriških vojaških ladij

Nismo sami? Objavljen doslej najboljši video NLP-ja med »nadlegovanjem« ameriških vojaških ladijPiramidni NLP. Vir: Fox News, Twitter
Gre za »piramidno« oblikovan »neznani leteči predmet« (NLP), ki je lebdel nad ameriško vojaško ladjo.

Ameriško obrambno ministrstvo (Pentagon) je potrdilo avtentičnost novega video posnetka, ki je »pricurljal« v javnost in predstavlja doslej najboljši posnetek kakšnega NLP-ja doslej.

Gre za »piramidno« oblikovan »neznani leteči predmet« (NLP), ki je lebdel nad ameriško vojaško ladjo.

ZDA se sicer pripravljajo tako, da do junija – po ukazu, ki ga je podpisal še Donald Trump – javnosti sporočijo vse, kar oblasti vedo o NLP-jih in je doslej zakrito s tančicami skrivnosti.

Osemnajst sekund dolg video posnetek, ki so ga posneli ameriški mornarji, kaže NLP, ki je pred obalami San Diega lebdel nad ameriško vojaško ladjo USS Russell.

Posnetek je bil narejen julija leta 2019.

Piramidni NLP- posnetek ameriške mornarice
Piramidni NLP- posnetek ameriške mornarice. Vir: Twitter

V enem trenutku se je neznani objekt približal na samo okoli 200 metrov nad zadnji del vojaške ladje.

Gre za enega od zadnjih primerov v katerem naj bi NLP-ji »nadlegovali« ameriške vojaške ladje med njihovimi vojaškimi vajami.

V enem od primerov je ob tem predmet obdržal isto smer in hitrost kot vojaška ladja in pri tem izvajal »drzne« manevre.

Nekaj mesecev pred tem je pilot ameriškega vojaškega letal FA-18 uporabil mobilni telefon in slikal nekaj zelo podobnega - tri različne leteče predmete na vzhodu države.

Dva sta bila videti, kakor da bi bila izdelana iz kovine, eden pa je bil sferične oblike.

Lahko sta stala na mestu kljub zelo močnim vetrovom, brez gibanja, ki je sicer značilno za balone ali drone.

»Lahko potrdim, da so bili ti video posnetki in fotografije narejeni s strani osebja mornarice,« je dejala tiskovna predstavnica Susan Gough za Fox News.

Dva sta bila videti, kakor da bi bila izdela iz kovine, eden pa je bil sferične oblike.

Zadeve sedaj proučuje posebna amriška skupina za »neidentificirane zračne fenomene (UATOF).

Režiser Jeremy Corbell,  ki je naredil dokumentarec »Bob Lazar: Področje 51 & Leteče cigare« (»Bob Lazar: Area 51 & Flying Saucers«) ter raziskovalni novinar ameriške KLAS TV George Knapp sta potrdila resničnost posnetkov in jih označila kot zelo pomembne.

»To je eksplozivna informacija. To je verjetno najboljši posnetek neznanega letečega predmeta, ki sem ga doslej videl in ki ga je zelo verjetno kadarkoli videl tudi svet,« je dejal Corbell.

Se pa to ne dogaja samo v ZDA.

Konec leta 2009 je na primer nad moskovskim Kremljem več kot pet ur lebdelo neznano leteče plovilo piramidne oblike.

Po tem dogodku se je politika ruske vlade povsem spremenila – po oceni mnogih pozitivno…

Trikotni objekt, za katerega so tedaj ocenjevali, da bi lahko v dolžino meril preko enega kilometra, sta posnela dva očividca.

Eden od posnetkov je bil posnet podnevi, drugi pa ponoči. Dnevni je bolj jasen, a traja le 12 sekund.

Na nočnem so obrisi NLP-ja bolj nejasni, a ga je snemalec, ki se je vozil okoli slovitega Rdečega trga, posnel iz različnih kotov.

Kaj se za vsem tem skriva pa bomo morda izvedeli že junija letos, ko bodo Združene države Amerike naposled razkrile podatke vseh svojih obveščevalnih agencij o teh fenomenih.

Delite članek