REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

NLP-ji tudi pod vodo? Ameriške podmornice zabeležile stike z neznanimi, izjemno hitrimi predmeti

NLP-ji tudi pod vodo? Ameriške podmornice zabeležile stike z neznanimi, izjemno hitrimi predmetiPodmornice so pod vodo zabeležile gibanje 'neznanih hitrih predmetov'. Vir: Twitter

Še ta mesec naj bi ameriške tajne službe po ukazu prejšnjega predsednika Donalda Trumpa razkrile vse, kar vedo o »neznanih letečih predmetih« (NLP).

Ne gre zgolj za pojave v zraku, pač pa tudi pod vodo.

V pričakovanju poročila, ki bo te dni predstavljeno v senatu ZDA v medije že curljajo nekatere podrobnosti o nenavadnih fenomenih, ki so jih zabeležili v Združenih državah Amerike.

Tako se je na primer razvedelo, da ne gre zgolj za pojave v zraku, pač pa tudi pod vodo.

Podmornice ameriške vojne mornarice so namreč zabeležile primere hitrih objektov, ki se pod vodo gibljejo s hitrostmi nekaj sto kilometrov na uro, vendar niso uspele ugotoviti, za kaj v resnici gre.

Ameriška jedrska podmornica. Vir: Twitter

O tem, da ima ameriška vojna mornarica »podatke o hitrih objektih, ki se pod vodo gibljejo s hitrostmi nekaj sto kilometrov na uro« je prvi poročal Tom Rogan za Washington Examiner.

Ob teh pojavih je ugotovljena tudi 'podvodna dimenzija', ki jo je mornarica doslej potiskala bolj na stran, medtem ko so piloti odkrito govorili o svojih izkušnjah z NLP-ji.

Ob pogovoru z voditeljem televizije Fox News Tuckerjem Carlsonom zaradi razkritja o NLP-jih, ki so obkrožali ameriške vojaške ladje je Rogan dejal: »Menim, da opazujemo nekaj resnično nedoumljivega.«

»Z drugimi besedami, inteligentno vodene stroje, za katere se predpostavlja, da niso ne v lasti ZDA, Kitajske ali Rusije, ki so tri najbolj napredne države, ko gre za vojaška letala,« je poudaril Rogan.

»In v zvezi s tem videom bomo v prihodnjih mesecih in letih izvedeli tudi več o interakcijah med ameriškimi vojaškimi podmornicami – nuklearnimi balističnimi podmornicami in napadalnimi podmornicami –, ki so zabeležile sonarske odboje od objektov, ki se pod vodo gibljejo s hitrostjo več sto vozlov na uro. Tako da je ob teh pojavih tudi podvodna dimenzija, ki jo je mornarica doslej potiskala bolj na stran, medtem ko so piloti odkrito govorili o svojih izkušnjah z neznanimi letečimi predmeti,« je dodal Tom Rogan.

Razkril je, da je to slišal »od svojih virov, zelo dobrih virov« in da ima ameriška »mornarica o tem tudi podatke.«

»Prav tako bomo ugotovili, da je bilo v času desetletij veliko teh podatkov in merjenj teh zadev potisnjenih na stran z oceno, da gre za tehnične napake ali za napake pri sporočanju bistvenih podatkov, zato ker niso želeli zares priznati, da se dogaja nekaj zelo resnega in posebnega,« poudarja Tom Rogan.

NLP-ji v roju okoli ameriške vojaške ladje...
NLP-ji v roju okoli ameriške vojaške ladje... Vir: Twitter

Medtem so dobro obveščeni viri tudi povedali, da v tem prelomnem poročilu o »neznanih zračnih fenomenih«, ki jih pripravljajo ameriški obveščevalci ne bo jasno zapisano, da gre za plovila nezemeljskih civilizacij – istočasno pa te možnosti prav tako niso izključili.

Znano je, da naj bi bilo samo v zadnjih dveh desetletjih v ZDA 120 primerov takšnih opažanj.

Ameriška vlada namreč še ni prišla do dokončnega odgovora na vprašanje, kaj naj bi omenjeni dogodki predstavljali.

Znano pa je, da naj bi bilo samo v zadnjih dveh desetletjih v ZDA 120 primerov takšnih opažanj, ki jih ameriški obveščevalci niso uspeli povezati z znanimi tehnologijami in drugimi državami, na primer Kitajsko ali Rusijo.

»Kar je res, in glede tega sem sedaj resen, je dejstvo, da obstajajo slike objektov na nebu, za katere ne vemo natančno, kaj predstavljajo,« je dejal o tej zadevi nekdanji predsednik ZDA Barack Obama.

Podvodni NLP?
Podvodni NLP? Vir: Twitter

Po oceni strokovnjakov največji problem predstavlja razumevanje hitrega pospeševanja in spreminjanja smeri objektov ter njihova sposobnost, da se brez težav gibljejo ne samo skozi zrak, pač pa tudi vodo.

Te zadeve so bile v zraku cel dan.

Poročilo bo imelo tudi »zaupen dodatek«, vendar pa v njem menda ni navedb o tem, da naj bi šlo za plovila zunajzemeljskih civilizacij.

»Te zadeve so bile v zraku cel dan. Da obdržiš letalo v zraku, zahteva veliko energije. In s hitrostmi, ki smo jih zabeležili, je 12 ur v zraku 11 ur preveč je dejal polkovnik Ryan Graves, pilot letala F/A-18 Super Hornet za Times, ki je opazoval te objekte in o tem poročal obrambnemu ministrstvu in ameriškemu kongresu.

Delite članek