REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

»Necepljeni medicinski delavci naj dobijo svojo covid bolnišnico in tam zdravijo necepljene paciente!«

»Necepljeni medicinski delavci naj dobijo svojo covid bolnišnico in tam zdravijo necepljene paciente!«Samo cepljenje res pomaga, je prepričan epidemiolog dr. Tiodorović. Vir: Twitter

Težave z medicinskim kadrom, z zdravniki in sestrami, ki še vedno niso cepljene so v nekaterih državah vsaj tako ali še bolj pereče kot odpor dela prebivalstva do cepljenja.

Imamo tok epidemije necepljenih in jaz sem za to, da necepljene zdravijo necepljeni doktorji.

Tako je tudi v Srbiji, kjer se kljub temu, da je država v začetku epidemije odlično napredovala s hitrostjo cepljenja in bila med prvimi po številu cepljenih, sedaj soočajo z odporom cepljenju med prebivalstvom in zdravstvenim osebjem in so med zadnjimi v Evropi.

Epidemiolog Branislav Tiodorović bo zato predlagal strožji nadzor ukrepov, ki so še vedno v veljavi, ob tem pa je imel ob skoraj 5000 okuženih dnevno, ki bi jih lahko bilo čez mesec dni še enkrat več - še en predlog, ki je hitro izzval številne komentarje na družbenih omrežjih.

»Ko sem gledal, kako se je vse začelo v začetku avgusta in kako hitro smo prišli do te številke smo ocenili, da bodo številke nezaustavljive in zato to sedaj ni presenečenje,« je dejal.

Sam se zavzema tudi za PCT prepustnice, ki jih še vedno niso uvedli, čeprav jih uvaja večina evropskih držav. Medtem pa se covid bolnice polnijo in se neodgovornost tistih, ki niso cepljeni, »lomi na hrbtih zdravnikov.«

»Imamo tok epidemije necepljenih in jaz sem za to, da necepljene zdravijo necepljeni zdravniki je dejal Tiodorović.

Podobnega mnenja je bil pred tem tudi virusolog Milanko Šekler, ki je precej slabe volje zaradi slabega odziva na cepljenje.

Dr. Šekler predlaga celo, da naj »necepljeni zdravstveni delavci dobijo covid bolnišnico in naj tam zdravijo necepljene prebivalce«, ker so »oni njihov proizvod.«

Ko so ga vprašali, če misli resno, je za TV N1 potrdil, da misli resno in da ti zdravstveni delavci ogrožajo zdravje pacientov. »Kaj, če okužijo nekoga na pregledu?,« se je vprašal Šekler.

Dejal je, da je že pred nekaj meseci predvidel, da bo virus našel vse necepljene. »Ne bo mu jih potrebno iskati s svečo … našel bo tudi kakšnega cepljenega, to je vse normalno,« je dejal.

Nedavno smo celo iz ust vodilne med medicinskimi sestrami izvedeli, da se mnoge ne želijo cepiti, ker načrtujejo družino in jih je strah neplodnosti. 

Poudaril je tudi da nikoli ni dejal, da se cepljeni ne morejo okužiti in da ne more okužiti druge.

»To se lahko zgodi, toda v drastično manjšem odstotku, kot pa, če je nekdo necepljen,« je dodal.

Medtem problem rešujejo tako, da vse necepljene delavce, na primer v UKC Niš in podobnih ustanovah premeščajo z mest kjer imajo stik s pacienti na administrativna delovna mesta, predvidene pa so tudi kazni in ukinitve covid-bonusov.

V Sloveniji imamo podobne probleme.

Nedavno smo celo iz ust vodilne med medicinskimi sestrami izvedeli, da se mnoge ne želijo cepiti, ker načrtujejo družino in jih je strah neplodnosti.

Mnogi so pričakovali, da so s takšnimi netočnimi prepričanji razčistili vsaj medicinski delavci.

Vir: Twitter

Toda žal temu ni tako.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek