REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Necepljenim odklenkalo: Na udaru skoraj 6000 zdravstvenih delavcev - prvo suspenz, nato odpoved

Necepljenim odklenkalo: Na udaru skoraj 6000 zdravstvenih delavcev - prvo suspenz, nato odpovedNi zalegla niti pritožba zoper vladno uredbo o obveznem cepljenju zaposlenih v zdravstvu. Vir: Twitter

Skupaj 5.895 grških zdravstvenih delavcev, ki delajo v bolnišnicah, vendar doslej niso bili cepljeni, je po tem, ko je v sredo začel veljati vladni zakon o obveznem cepljenju proti koronavirusu SARS-CoV-2 za vse zaposlene v nacionalnem zdravstvenem sistemu, že prejelo ali jim pa bodo že zelo kmalu vročene odločbe, da so suspendirani, poroča grška Skai TV.

Tik pred začetkom veljave nove zakonodaje je komisija za suspenze državnega sveta, najvišjega upravnega sodišča v Grčiji, zavrnila zahtevo zaposlenih v bolnišnicah (ki se ne želijo cepiti, za to pa nimajo upravičenega razloga) za razveljavitev vladne odločbe, ki narekuje cepljenje vseh zaposlenih v nacionalnem zdravstvenem sistemu, ali pa odpoved delovnega razmerja za tiste, ki ukrepa ne bodo spoštovali, piše časnik Kathimerini.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek