REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Ne neha dvigovati prahu: Trump se je tako osramotil na slovesnosti ob obletnici dneva D, da se o tem še kar razpravlja

Ne neha dvigovati prahu: Trump se je tako osramotil na slovesnosti ob obletnici dneva D, da se o tem še kar razpravljaTrump, ponosen na svoj podpis Vir: Pixsell

Mini turneja Donalda Trumpa po Evropi je že zaključena, vendar so nekatere škandalozne podrobnosti šele zdaj prišle na plano.

Po spodrsljaju, ko je za Meghan Markle rekel, da je »nasty« (nesramna, op. avt.), so mu očitali tako prekratek frak, ki ga je oblekel za slavnostni banket pri angleški kraljici kot bizarno rokovanje z Elizabeto.

Naposled se je znašel v središču pozornosti tudi zaradi svojega podpisa na skupni »Izjavi dneva D«.

Šestnajst držav, ki so se udeležile slovesnosti, je namreč v skupni izjavi obljubilo, da bodo poskrbele, de se nepredstavljiva grozota vojne nikoli ne bo ponovila.

Šestnajst podpisnikov, med njimi Trump, nemška kanclerka Angela Merkel in francoski predsednik Emmanuel Macron, so se s podpisi obvezali, da bodo sodelovali pri miroljubnem reševanju mednarodnih napetosti.

Samovšečni Trump se je, seveda, moral razlikovati od drugih voditeljev, ki so podpisali ta dokument, zato se je njegovo ime znašlo na vrhu strani, medtem ko so se vsi ostali podpisali na dnu.

Jasno je, da ta podrobnost ni mogla ostati neopažena, kot ne ostane neopaženo tudi vse ostalo, kar stori prvi človek ZDA.

Nekateri so ga sicer zagovarjali, ker so domnevali, da na dnu strani preprosto ni bilo več prostora zanj, toda poznavalci trdijo, da je Trump, ki mu pripisujejo narcisizem, le znova želel biti drugačen in da se je zato še enkrat osmešil in hkrati osramotil Združene države Amerike zaradi lastne domišljavosti.

Kakorkoli že, Trumpov podpis ni prvič pod drobnogledom javnosti. Maja lani je ameriški predsednik denimo poslal pismo severnokorejskemu voditelju Kim Jong-unu zaradi odpovedi vrha.

Na koncu pisma je stal njegov prepoznaven, ogromen podpis, ki je nesorazmerno izstopal od preostalega besedila.

Tudi takrat se je razvnela razprava o Trumpovem rokopisu.

Joanna K. Rowling, avtorica knjig o Harryju Potterju, je takrat prek Twitterja pojasnila, kaj grafologija pravi o rokopisu, kot je Trumpov.

»Gledano z negativne plati, 'velike črke' v rokopisu neke osebe pomenijo, da imamo opraviti z arogantno, domišljavo in nečimrno osebo, ki kaže tiranska nagnjenja, ekshibicionistično in lažno osebnost, ki nima smisla za kritiko in poglobljeno razmišljanje, ima pa rada hvalnice in priznanja,« je napisala in dodala, da se »negotovost, manjvrednost in kompleks pomanjkanja samozavesti lahko nadomestijo - z velikimi črkami oziroma takšnim rokopisom.«

Po drugi strani, nekateri Trumpovi privrženci poudarjajo, da velike črke v pisavi pomenijo, da je oseba »spretna v komunikaciji, ekstrovertirana, s fizično dinamiko in družbeno vitalnostjo,« ob vsem tem pa naj bi jo krasila tudi - velikodušnost.

Komentarji