REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Trump se je po Irski prevažal z Mercedesi, katerih uvoz v ZDA želi prepovedati

Trump se je po Irski prevažal z Mercedesi, katerih uvoz v ZDA želi prepovedatiMercedes in Trumpova. Vir: Mercedesblog

Kot poroča Guardian, si je ameriški predsednik Donald Trump na Irskem privoščil precej drago in nenavadno avtomobilsko potovanje. Za potrebe ameriškega predsednika so namreč v ameriški administraciji pri irskem pogrebnem podjetju naročili dva prestižna Mercedesa.

Irsko pogrebno podjetje JP Ward & Sons namreč oddaja svojo floto Mercedesov razreda E ne samo žalujočim, pač pa vsem, »ki bi radi potovali s stilom.«

Irsko pogrebno podjetje JP Ward & Sons namreč oddaja svojo floto Mercedesov razreda E ne samo žalujočim, pač pa vsem, ki bi radi potovali s stilom.

Ameriška administracija je zato pogrebnemu podjetju s sedežem v Brayu, v okrožju Wicklow, plačala kar 935.033,00 dolarjev v štirih obrokih, oziroma 233.748,00 dolarjev za najem enega vozila v časovnem obdobju dveh dni.

Tako ubijalska cena očitno ni prestrašila njihove zadnje stranke: Bele hiše. Želeli so si uporabiti vozila za dvodnevni obisk Donalda Trumpa, in za to so porabili skoraj milijon dolarjev (788.000 funtov). Račun bodo seveda poravnali ameriški davkoplačevalci.

Zanimivo pa je, da se je Trumpova administracija tako odločila prav za tisto vrsto avtomobilov, ki bi jim ameriški predsednik rad že kmalu naprtil visoke carine.

Trump je namreč že večkrat doslej negodoval, da so nemški in evropski avtomobili v ZDA preveč poceni.

Mercedes in Trump Vir: metro.co.uk

Že lani se je zavzemal za to, da bi »učinkovito prepovedal prodajo vozil Mercedes-Benz, Audi, in drugih nemških proizvajalcev,« je poročal Fortune.

Poročilo v časniku WirtschaftsWoche navaja besede nekega diplomata, ki naj bi dejal, da je Donald Trump francoskemu predsedniku Emmanuelu Macronu celo dejal, da bo s svojo trgovinsko politiko carin vztrajal, vse dokler »se noben model Mercedesa ne bo več kotalil po Peti aveniji v New Yorku

Trump naj bi si za začetek želel 25-odstotne carine na uvoz avtomobilov.

Trump je Macronu celo dejal, da bo s svojo trgovinsko politiko carin vztrajal, vse dokler 'se noben model Mercedesa ne bo več kotalil po Peti aveniji v New Yorku.'

Še vedno jih sicer ni uvedel, verjetno tudi zato, ker je bil medtem zaposlen z uvajanjem carin Kitajski, Indiji, Mehiki (najprej pet odstotne, zaradi »migrantov« nato vse do 25 odstotkov navzgor) in številnim drugim državam.

Tudi ameriški minister za trgovino Wilbur Ross je v isti smeri opozarjal, da obstajajo dokazi, da »je uvoz iz tujine spodkopal našo domačo avtomobilsko industrijo.«

»Ko greste po Peti aveniji, imajo vsi parkirane Mercedese pred svojimi hišami. Bili ste zelo nepošteni do ZDA. To ni enakopravnost. Koliko Chevroletov vidite v Nemčiji? Ne veliko, morda nobenega, tam ne vidite ničesar. To je enosmerna ulica,« je tedaj za Bild dejal Trump.

Pri tem pa ima tudi Trump sam več Mercedesov, s katerimi se je včasih tudi rad slikal.

Ob obisku Irske pa je Bela hiša za delegacijo ZDA in Donalda Trumpa najela prav – dva najbolj prestižna Mercedesa.

Delite članek