REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Kolinda opravičevala ustaški pozdrav "za dom, pripravljeni", nato pa so se ji posmehnili kot še nikoli prej

Kolinda opravičevala ustaški pozdrav Kolinda Grabar Kitarović

Peđa Bajović, eden od začetnikov balkanske stand up scene, Črnogorec, ki živi na Hrvaškem, je pred kratkim gostoval v oddaji "24 minut z Zoranom Kesićem" znanega beograjskega televizijskega voditelja in satirika Zorana Kesića ter navdušil publiko.

Bajović je očitno našel odličen način, da pokaže, kako izjave politikov dejansko "žalijo inteligenco" vseh nas.

Kolinda Grabar Kitarović

Ob komentiranju politične scene v državah Balkana, se je dotaknil tudi spodrsljajev hrvaške predsednice Kolinde Grabar Kitarović, še posebej tistega, ko je zelo srčno zagovarjala ustaški pozdrav "za dom, pripravljeni" (v izvirniku: za dom spremni).

Bajović je nato s svojo izvirno domislico (predvsem zahvaljujoč YouTubu) pošteno razveselil celotno regijo, poroča Slobodna Bosna.

Spomnil se je namreč, da so se na Hrvaškem v zadnjem času "na ulicah okrepili razni desničarji, 'ustašoidi' in drugi, ki radi prakticirajo znani ustaški pozdrav iz druge svetovne vojne 'za dom, pripravljeni', na kar je, k sreči, največji del hrvaške javnosti reagiral in povedal, da to ni prav."

Kolinda Grabar Kitarović in Borut Pahor

"Na kar - evo naše predsednice, ki se je pojavila na televiziji in ponudila svoje videnje nastalega zapleta, češ da je 'za dom, pripravljeni' stari, tradicionalni hrvaški pozdrav, ki je bil medtem kompromitiran," je komik povzel besede Kolinde Grabar Kitarović.

Nato se je na te besede hrvaške predsednice sam odzval s "starim pozdravom Indijancev". Kako? Poglejte v videu.
 

Delite članek