REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Izpustite Assangea, zahteva ženska, s katero je spočel dva otroka v času, ko je bil zaprt v veleposlaništvu

Izpustite Assangea, zahteva ženska, s katero je spočel dva otroka v času, ko je bil zaprt v veleposlaništvuZaročenka Juliana Assangea Stella Morris in njuna otroka. Vir: Screenshot YouTube

Za ljubezen res ni ovir.

Pravnica Stella Morris, ki Julianu Assangeu pomaga pri obrambi na britanskem sodišču je razkrila, da je mati dveh sinov, ki sta ju z žvižgačem in ustanoviteljem WikiLeaksa Julianom Assangeom spočela v času, ko je bil le-ta kot politični oporečnik in azilant zaprt v ekvadorskem veleposlaništvu v Londonu, vse dokler ga Ekvador lani ob tem času ni izdal ter dopustil britanski policiji, da vstopi v veleposlaništvo, Juliana aretira in odpelje v britansko ječo.

Sedaj zahteva, da Assangea izpustijo tudi zato, ker je Julianovo življenje v zaporu, v katerem razsaja smrtonosni koronavirus ogroženo, poroča Guaradian.

Morrisova je v svoji pripravljalni vlogi za sodišče v Londonu navedla, da je Assangea spoznala leta 2011, ko je kot pravna preiskovalka preučevala švedsko pravno prakso.

Julianova mati Christine Assange je nato opozorila preko socialnih omrežij, da je bila njegova »pogumna, prekrasna in pametna zaročenka Stella prisiljena razkriti ne le lastno ampak identiteto tudi otrok, zgolj zaradi sodnega postopka v katerem ji je sodišče zagrozilo, da bo naslednji teden razkrilo njeno in imena mladoletnih otrok.«

In vse to kljub temu, da je Julianova obramba zahtevala od sodišča, da naj ju zaščiti pred očmi javnosti in tega ne stori.

Žižek in Assange Vir: RT
Julian Assange in Slavoj Žižek. Vir: Twitter

»Čez čas sva razvila močno intelektualno in emocionalno zvezo. Postal je moj najboljši prijatelj, jaz pa sem postala njegova najboljša prijateljica,« je zapisala.

Prijateljska zveza pa se je kljub izrednim okoliščinam razvila in spremenila v pravo ljubezensko zvezo.

Rezultat te pa sta dva otroka: triletni Gabriel in enoletni Max.

Prijateljska zveza pa se je kljub izrednim okoliščinam razvila in spremenila v pravo ljubezensko zvezo. Rezultat te pa sta dva otroka: triletni Gabriel in enoletni Max.

Toda sedaj, ko je življenje Juliana Assangea »na robu« se je odločila spregovoriti.

Sodišče bo Assangea glede zahteve ZDA po izročitvi zaslišalo šele 18. maja.

Julian Assange pa je v zaporu večinoma v samici, enkrat za pol ure pa ga pošljejo na sprehod v gručo zapornikov, med katerimi razsaja Covid-19.

Vse skupaj bi lahko imelo določene posledice tudi na ameriško zahtevo po izročitvi, saj bo sodišče verjetno moralo sedaj ob ocenjevanju le-te oceniti tudi to, kako bi to vplivalo na življenje dveh otrok Juliana Assangea, ki sta po britanskem zakonu državljana Velike Britanije, ter njune matere, prav tako britanske državljanke.

Po britanski zakonodaji pa ima Assange zaradi zveze z Morrisovo tudi lažjo pot do britanskega državljanstva, za katerega pa doslej očitno še ni zaprosil.

Delite članek