REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Donald Trump od pogrebnikov za prevoze po Irski najel štiri limuzine za milijon dolarjev

Donald Trump od pogrebnikov za prevoze po Irski najel štiri limuzine za milijon dolarjevTrump - pogrebna vozila
Seveda obstajajo vozila, za katera bi kar umrli. Irsko pogrebno podjetje JP Ward & Sons oddaja svojo floto Mercedesov razreda E ne samo žalujočim, pač pa vsem, ki bi radi potovali s stilom. Ubijalska cena pa ni prestrašila njihove zadnje stranke: Bele hiše.

Kot poroča Guardian, si bo ameriški predsednik Donald Trump, ko bo odpotoval iz Velike Britanije na Irsko, kjer ga čaka srečanje z irskim predsednikom vlade, privoščil precej drago in nenavadno avtomobilsko potovanje.

»Seveda obstajajo vozila, za katera bi kar umrli. Irsko pogrebno podjetje JP Ward & Sons oddaja svojo floto Mercedesov razreda E ne samo žalujočim, pač pa vsem, ki bi radi potovali s stilom. Ubijalska cena pa ni prestrašila njihove zadnje stranke: Bele hiše. Tako si želijo uporabiti vozila za dvodnevni obisk Donalda Trumpa, da bodo za to porabili skoraj milijon dolarjev (788.000 funtov) torej denar ameriških davkoplačevalcev,« je jedko zapisal Guardian.

Ameriška administracija je namreč pogrebnemu podjetju s sedežem v Brayu, v okrožju Wicklow, plačala kar 935.033,00 dolarjev v štirih obrokih, oziroma 233.748,00 dolarjev za najem enega vozila v časovnem obdobju dveh dni.

Pogrebno podjetje na Irskem - ponudba
Ponudba pogrebniškega podjetja JP Ward & Sons vključuje tako vozila, kot tudi druge usluge za tiste, ki želijo »potovati s stilom«.

To je tudi za ameriške razmere precej denarja.

Že prej so pozornost javnosti vzbudili visoki računi Trumpa in njegovega osebja v hotelu InterContinental v Park Lanu (Mayfair) v Londonu, ker je to zadovoljstvo ameriško vlado stalo milijon in 223.230 dolarjev.

V Irsko bo Donald Trump odletel v danes popoldne, kjer se bo srečal z irskim predsednikom vlade Leom Varadkarjem.

Če bodo Trump, njegova soproga Melania in člani spremstva 'potovali s helikopterjem, potem ne bi potrebovali avtomobilov,' opozarja Guardian.

Nato naj bi s helikopterjem odletel do svojega golf igrišča v Doonbegu, s pogledom na Atlantski ocean.

Od tu bo odletel v Normandijo, kjer bo prisoten ob obletnici izkrcanja v Normandiji in komemoraciji ob »dnevu D«. Nato se bo znova vrnil v Doonbeg, prespal in si privoščil še eno partijo golfa, v Washington pa bo odletel v petek.

Ni povsem jasno niti to, zakaj predsednik ZDA sploh potrebuje limuzine. Kajti če bodo Trump, njegova soproga Melania in člani spremstva »potovali s helikopterjem, potem ne bi potrebovali avtomobilov,« opozarja Guardian.

Če bodo vozila uporabljena zgolj za obisk Doonberga to pomeni le osem milj dolgo krožno »potovanje«, kjer bo Donald Trump plačal zajetnih 116.879 dolarjev za vsako prevoženo miljo.

Trump - pogrebni avtomobili in Mercedes Benz

Ni pa prvič, da ameriški predsednik uporabljajo usluge tega pogrebnega podjetja. Junija leta 2013 je isto podjetje prejelo 114.000 dolarjev za tridnevno prevažanje (v dveh avtomobilih) soproge tedanjega ameriškega predsednika Michelle Obama in njenih hčerk Saše in Malie okoli Dublina, medtem ko je bil Barack Obama na srečanju G8.

Trump ima rad velike avtomobile, zato je tudi ob preteklih obiskih Aberdeenshira večkrat najel črne Range Roverje.

Zanimivo je tudi, da je ameriška administracija ob obisku Irske najela vozila Mercedes – Benz, na katere želi v ZDA Donald Trump uvesti dodatne carine.

Tu je leta 2010 na univerzi Robert Gordon dobil tudi honorarni doktorat, ki so mu ga pozneje odvzeli - po leta 2015 izpovedanim žalitvam na račun muslimanov in Mehičanov.

Zanimivo je tudi, da je ameriška administracija ob obisku Irske najela vozila Mercedes – Benz, zaradi katerih je predsednik ZDA že večkrat zagrozil, da so v Združenih državah preveč poceni in da bi bilo potrebno na te evropske znamke uvesti dodatne carine.

Komentarji