REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Zakaj so del istega problema anticepilci in Janševa vlada, ne pa režimski anticepilci in petkovi protestniki

Zakaj so del istega problema anticepilci in Janševa vlada, ne pa režimski anticepilci in petkovi protestnikiVdor pripadnikov t. i. »Osveščenih« v RTV Slovenija. Vir: Twitter

Ob zadnjem vpadu anticepilcev v stavbo RTV Slovenija smo bili priče vrsti obsodb.

Ob tem da nasprotujejo cepljenju širijo še najrazličnejše teorije zarot o zapraševanju iz letal, nevarnosti 5G, vstavljanju čipov skozi cepiva in istočasno strašijo z milijoni beguncev, ki naj bi zasedli Slovenijo.

Toda – kakšnih?

Takšnih, ki so poskusile na silo povezati protestniško gibanje in skupino režimskih anticepilcev.

Kako daleč gre anticepilska histerija smo sicer lahko videli ob zadnjem vpadu »Osveščenih prebivalcev Slovenije« (OPS) v poslopje RTV Slovenija na Kolodvorski 2 v Ljubljani.

Ob tem da nasprotujejo cepljenju širijo še najrazličnejše teorije zarot o zapraševanju iz letal, nevarnosti 5G, vstavljanju čipov skozi cepiva in istočasno strašijo z milijoni beguncev, ki naj bi zasedli Slovenijo...

Na vse pretege pa hvalijo tudi (krščanskega) Boga.

Marsikaj od tega pa je zelo podobno spornim vsebinam, ki jih širijo tudi v društvu Iskreni -, ki ga je soustanovil Janez Cigler Kralj, minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti iz kvote NSi.

Pri tem pa je potrebno opozoriti na tri zadeve – prvič, da je bil pojoči major Ladislav Troha zmeraj povezan z Janezom Janšo in je pogosto deloval v interesu stranke SDS, drugič, da se je skupina pod taktirko Trohe velikokrat infiltrirala na ista mesta, kjer so imeli proteste »pravi - petkovi protestniki« in tretjič, da so njihovo akcijo takoj izkoristili predstavniki sedanje vlade, ki so takoj pričeli povezovati nepovezljivo.

Tudi reporterji Insajderja smo bili deležni kričanja »Osveščenih« pojočega majorja Trohe, da naj »snamemo maske«, ko smo spremljali proteste letos pozimi in spomladi.

Kričali so jih, kot smo ugotovili pozneje, prav pripadniki »Osveščenih«, ki so bili pomešani med petkove protestnike.

Pogosto so imeli svoj kamion z razglasom celo na istem mestu, kot petkovi protestniki.

Na podoben način so »Osveščeni« vzpodbujali tudi množico, ko se je zbrala.

Danes je jasno, zakaj – da bi tako dali povod policiji, da se odzove in da bi petkove protestnike lahko kompromitirali kot »razširjevalce virusov.«

Vpad na RTV Slovenija je ob tem v omenjenem zavodu dvignil napetosti in ustvaril izredne razmere.

Direktor RTV Slovenija Andrej Grah Whatmough je tako dobil še en vzvod oblasti več, saj bo sedaj lahko ukrepal še pogosteje v imenu »ogrožene varnosti.«

Janša je istočasno takoj napadel uzurpacijo »javnega prostora« in pri tem hitro pozabil na pogosto trditev desnih ideologov, da slovenska RTV sploh ni javna, pač pa je »državna«.

Na ta način se poskuša povezati anticepilsko akcijo maloštevilne skupine radikalcev v »javni televiziji« z mirnim protestniškim gibanjem na »javnih krajih«.

Vir: Wikipedia

Na podoben način so preko zime ob divjanju nogometnih navijačev in desničarjev odstopljeni notranji minister Aleš Hojs in predstavniki vlade poskusili nasilje podtakniti petkovim protestnikom.

Obenem poskuša Janševa vlada na javnih mestih omejiti tudi skandiranje in protestiranje, z novimi določbami o kaznovanju protestnikov.

Pri tem se pravosodno ministrstvo sklicuje tudi na anahrone primere tuje zakonodaje, ki omogoča celo kaznovanje »verbalnih deliktov« zaradi »nedostojnih kretenj.«

Zelo prozorno – in hkrati nevarno.

Vpad anticepilcev v stavbo RTV Slovenija je bil zato ali dogovorjen z vlado – ali pa je vladi koristil.

In povsem vseeno je, ali se bo o dogovoru našel neposreden dokaz ali ne.

Očitno je, da jih povezujejo isti interesi.

Anticepilci širijo strah pred cepivi, vlada pa cepljenje slabo organizira in propagira.

V obeh primerih delajo za iste cilje.

Še več, prav zato, ker že od začetka pandemije nimamo učinkovite, uspešne medijske kampanje, v kateri bi lahko z argumenti »sesuli« anticepilske teorije zarote se velik del prebivalstva še vedno upira cepljenju.

In zato ni res, da so »isti« anticepilci in petkovi »politkolesarji«, ki da povzročajo širjenje virusov ter motijo javni red in mir.

Ne, isti so »Osveščeni« in predstavniki vlade, ki so k boju proti pandemiji pristopili s figo v žepu, brez dobrega oziroma kakršnega koli načrta, neracionalno kupovali opremo, izgubljali zaupanje javnosti, zamujali z dobavami cepiv in celo širili dvome v cepiva, ter s svojimi postopki povzročili odpor do cepiv v delu prebivalstva.

Kajti, zakaj bi verjeli zagotovilom o varnosti cepiv iz ust strokovnjakov in predstavnikov vlade, za katere je bilo že neštetokrat dokazano, da so v pandemiji ljudem ves čas lagali.

Cel ta cirkus pa vodi tisti, ki je včasih popisoval pred cerkvijo, danes pa je velik antikomunist.

In Janša na to trditev Damirja Črnčeca še zmeraj ni reagiral.

Delite članek