REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

So na odločitev vlade o nakupu Spartana vplivali lobisti? Proizvajalec letala je v ZDA ogromno vložil - v politike...

So na odločitev vlade o nakupu Spartana vplivali lobisti? Proizvajalec letala je v ZDA ogromno vložil - v politike...

Visoka cena letala C-27J Spartan že od podpisa pogodbe s strani slovenskega obrambnega ministra Mateja Tonina vzbuja precej pomislekov.

Kaj vse je vplivalo na tako visoko ceno letala, ki se je v kratkem času od leta 2008, ko je bila Slovenija prvič zainteresirana za njegov nakup pa do danes podražilo za trikrat ministrstvo za obrambo ni zadovoljivo pojasnilo.

Znano je, da je Grčija za ta letala plačala 53,3 milijona evrov. In ne 72 milijonov evrov, kot Tonin.

Cena Spartana je bila še leta 2008, ko se je za to letalo prvič zanimalo Ministrstvo za obrambo 27 milijonov evrov, Airbusovega konkurenta C-295 pa le 19 milijonov evrov.

Tudi če upoštevamo inflacijo in upoštevamo, da gre za cene brez davkov gre za precejšnjo razliko v ceni.

Zakaj Slovenija ni zaprosila za donacijo enega od teh letal z »ameriškega pokopališča letal?« Morda zato, ker se za nakup novega letala od proizvajalca dobijo velike provizije – ob donaciji s strani zaveznika pa ne?

Je imel italijanski denar vpliv tudi na slovensko odločitev o nakupu Spartana?

Podjetje, ki je prodalo letalo Sloveniji je namreč znano po lobiranju in donacijah politikom.

To je bilo dokazano, na primer v ZDA.

Avgusta leta 2012 je namreč ameriški časnik Dayton News poročal, da je ameriška veja italijanskega podjetja porabila najmanj 1,5 milijona dolarjev za lobiranje.

Finmeccanica in podjetje L-3 Communications sta porabili več kot milijon dolarjev samo na »prispevke kampanjam« med volitvami v ZDA leta 2011, je poročal Center za odgovorno politiko.

In zato naj bi si ameriški kongresniki prizadevali za ohranitev programov, ki so vključevali nabavo in uporabo teh letal ter ohranitev delovnih mest v njihovih okrožjih, so ocenili v tej organizaciji.

Spartan
Letalo C-27J Spartan. Vir: MORS, Twitter

»Jasno, denar je imel vlogo v tem in očitno je, da to, kje se bodo ti sistemi proizvajali in kje so nameščeni - zelo pomembno,« so ocenili v Centru za odgovorno politiko.

Skratka, v ZDA je podjetje, ki izdeluje letalo, ki ga je kupila Slovenija, precej vložilo, toda na - račune politikov...

Morda je bila visoka cena Spartana dosežena tudi zato, ker je italijanski proizvajalec letal »učinkovito« - lobiral tudi v primeru Toninovega pregrešno dragega nakupa za Slovensko vojsko?

V Ministrstvu za obrambo sicer zatrjujejo, da se to v primeru Slovenije ni zgodilo.

V ZDA je podjetje, ki izdeluje letalo, ki ga je kupila Slovenija, precej vložilo, toda na - račune politikov...

Na vprašanje, ali je italijanski proizvajalec po njihovih podatkih v Sloveniji pred nakupom letala Spartan lobiral, v ta namen najel lobiste in porabil denar za lobiranje so na kratko odgovorili z »ne.«

Neizpodbitno pa je, da je Slovenija pod taktirko vlade Janeza Janše v času, ko so ogrožena številna delovna mesta in razpada zdravstveni sistem potratno kupila letalo, ki je stalo 72 milijonov evrov, ki je še leta 2008 stalo le 27 milijonov evrov in ga je Grčija kupila za 53 milijonov evrov.

In katerega vzdrževanje je tako drago, da je ameriška vojska še nova letala iste vrste - takoj poslala na odpad.

Delite članek