REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

»Kaj, a za ta konec epidemije smo dobil samo Tonina na tanku, nič avijonov?«

»Kaj, a za ta konec epidemije smo dobil samo Tonina na tanku, nič avijonov?«Tonin na tanku namesto letal zveze NATO? Vir: Twitter

Na novico, da bo Janševa vlada na seji pretresala epidemiološke ukrepe oziraje na dejstvo, da je vodja svetovalne skupine Mateja Logar napovedala, da bodo v skupini predlagali konec epidemije, je mnoge spomnila, kako je bilo prejšnjič, ko je vlada zmagoslavno razglasila konec epidemije.

Tedaj se je nič manj zmagoslavno oglasil tudi obrambni minister iz kvote NSi.

Taisti minister si tokrat ni domislil podobnega vpodbudnega sporočila, ki bi Sloveniji vrnil upanje, najbrž zato, ker je bil zaposlen s poziranjem na tanku.

Prav ta fotografija nasmejanega Mateja Tonina, ki ob kopici vojakov resnih obrazov in v čistih uniformah sedijo na tanku ob ministru, popacanem od blata, kakor da bi se pred tem povaljal v kaluži, je mnoge spomnila, da Janševa vlada tokrat ni naznanila, kako bo proslavila novi konec epidemije.

Nenavadna objava Tonina, sicer podpredsednika v vladi Janeza Janše je tudi Domna Česnika spomnila, da, za razliko od lanskoletnih preletov bombnikov zveze NATO ob zmagi nad epidemijo vlada tokrat ni napovedala nobenega podobnega rajanja, ki naj bi osrečilo nehvaležno ljudstvo.

»Kaj, a za ta konc epidemije smo dobil sam Tonina na tanku, nč avijonov?« je Domen sarkastično vprašal domačo tvitosfero.

Toda glede na napoved vodje svetovalne skupine Mateje Logar, češ da glede na visoko pojavnost okužb v imenu skupine ob koncu epidemije še ne bo predlagala sprostitve vseh ukrepov – se zdi, da je umazani Tonin edino, kar bomo dobili ob tokratnem »koncu epidemije.«

In glede na dejstvo, da kljub majhnemu številu okuženih, še vedno ni znakov o tem, da se tokrat sledi stikom novookuženih, da bi se v prihodnje lažje zajezil nov val epidemije se zdi, da se ne vlada, ne pristojno ministrstvo z ministrom Janezom Polklukarjem na čelu, ne NIJZ s svojim Milanom Krekom in še najmanj svetovalna skupina – iz prva dva vala niso prav veliko naučili.

Vse to kljub dejstvu, da cena ni bila majhna – zadnji podatki objavljeni na spletni strani vlade namreč kažejo, da je doslej 4709 oseb umrlo zaradi covida-19.

Delite članek